Semih Erden propušta EP

Nevolje za Bošu Tanjevića

Semih Erden propušta EP

Semih Erden, sjajni reprezentativac Turske, neće na žalost navijača ove selekcije igrati na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Igrač Clevelanda nije uspijeo da se oporavi od povrede i zato Boša Tanjević neće moći da računa na njega. Ovaj 211 cm visoki košarkaš je igrao za Partizan i Darussafaku prije nego što je 2005. došao u Fenerbache sa kojim je osvojio tri titule. Potom je otišao u NBA i prošlu sezonu je počeo u Bostonu za koji je odigrao 37 utakmica uz prosijek od 4.1 poena i 2.9 skokova po susretu da bi zatim prešao u Cleveland gdje je zbog povrede odigrao samo 4 meča (3.3 poena, 2.8 skokova).

Na prošlom SP je bio jedan od najzaslužnijih za srebrnu medalju jer je u 9 mečeva imao učinak od 9.1 poena i 4.6 skokova po susretu. Turska će na EP igrati u grupi A sa Litvanijom , Španijom, Poljskom, Portugalom i Velikom Britanijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.