Semir Bajraktarević predvodi vezni red Čelika, upitno hoće li Umit Ozat sjediti na klupi
Bajraktarević bi uz Perišića trebao da pomogne odbrani Čelika da odbije sve napade Zrinjskog prema golu Zeničana

Iskusni veznjak zvanično potpisao ugovor sa Zeničanima

Semir Bajraktarević predvodi vezni red Čelika, upitno hoće li Umit Ozat sjediti na klupi

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će na otvaranju drugog dijela sezone u Premijer ligi dočekati ekipu mostarskog Zrinjskog. To će biti sigurno jedan od interesantnijih duela 20. kola budući da su Čeliku potrebni bodovi kako bi pobjegli iz opasne zone, dok se s druge strane tim iz Mostara nije odrekao šampionskih ambicija.

Još je nekoliko dilema ostalo kada je u pitanju ekipa Čelika koja će istrčati u nedjelju na Bilino polje. U odnosu na duel protiv Borca, još nije poznato hoće li pravo nastupa imati stoper Elvin Yunuszade, te krilni nogometaš Firat Gullu, koji su počeli generalku protiv Borca u početnoj postavi. Osim njih dvojice neizvjestan je nastup i Nemanje Zlatkovića, Alima Aykuta, te Tamirlana Dzhamalutdinova. Osim toga nije poznato ni hoće li šef struke Umit Özat moći sjediti na klupi za rezervne igrače.

Ipak, danas je stigla još jedna lijepa vijest za stručni štab. Igrač koji je ljubimac zeničke publike i koji se ove zime vratio na Bilino polje, iskusni veznjak Semir Bajraktarević jučer je i zvanično postao novi igrač Čelika. Za ovog nogometaša čekao se certifikat iz Albanije zato je i potrajala procedura oko potpisa ugovora. Ovaj nogometaš sa crno-crvenima potpisao je ugovor na godinu i po, onako kako je i ranije najavljivano. Tako će Zeničani za duel sa Zrinjskim sigurno na terenu vidjeti i Bajraktarevića, koji je i protiv Borca pokazao da nije bez razloga proteklih godina igrao u inostranstvu, odnosno Izraelu i Albaniji.

Osim Bajraktarevića, stručni štab će za duel protiv Plemića moći računati i na kapitena Fenana Salčinovića, koji se oporavio od povrede, koju je dobio u pretposljednjoj utakmici na pripremama u Antaliji, te mladog Ševkiju Resića, koji je zbog povrede u utakmici protiv Borca napustio igru. Ipak, ovaj mladi igrač biće na raspolaganju treneru i očekuje se da zauzme poziciju uz desnu aut liniju protiv ekipe Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bez obzira hoće li gore spomenuti igrači imati pravo nastupa u nedjelju, crno-crveni će imati respektabilan sastav, koji će se uz veliku podršku s tribina sigurno kvalitetno suprotstaviti gostima, koji u ovaj duel ulaze na papiru kao blagi favoriti.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino69
Ima li ista da je jasno u njih
1 2
Zenicanin
dusmani cuclajte
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi