Semir Kerla novi fudbaler Žalgirisa

Bivši defanzivac Plavih pronašao novi klub

Semir Kerla novi fudbaler Žalgirisa

Sada već bivši fudbaler Željezničara Semir Kerla jučer je predstavljen kao jedno od četiri nova pojačanja Žalgirisa iz Kaunasa, aktuelnog šampiona Litvanije. 

Defanzivac koji je proteklih nekoliko sezona nosio dres tima sa Grbavice tako će karijeru nastaviti u redovima litvanskog šampiona, a detalji ugovora još uvijek nisu objavljeni.

Kerla će sa svojim novim klubom u 2. pretkolu Lige šampiona za protivnika imati zagrebački Dinamo, a prva utakmica je na programu 15. jula na stadionu Maksimir.

Ekipa Žalgirisa će se do ovoga susreta pripremati u Poljskoj, a tokom priprema planirana su dva prijateljska susreta. Trećeg jula protivnik novom Kerlinom klubu biće izraelski Hapoel Beer Sheva, dok će tri dana kasnije snage odmjeriti sa kiparskim APOEL-om.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti