Semir Slomić pet godina u Sesvetama
bivši napadač Slobode odlazi u Sesvete

Slomić ipak završio u Hrvatskoj

Semir Slomić pet godina u Sesvetama

Adnan Beganović

Velika nada bosanskohercegovačkog fudbala i sada već bivši napadač tuzlanske Slobode, Semir Slomić, novi je član hrvatskog prvoligaša, Croatie iz Sesveta. 

Kako saznaje SportSport.ba, Selmir Slomić potpisao je petogodišnji ugovor sa klubom iz Sesveta.

Nakon što je u zimskom prelaznom roku bio pračen od skauta njemačkog Werdera, pa zatim trebao potpisati za zagrebački Dinamo, te bio jedna od glavnih tema, kako u našim tako i u medijima susjedne Hrvatske, mladi napadač ipak se skrasio u hrvatskoj fudbalskoj ligi.

Croatia iz Sesveta je klub koji u posljednje vrijeme potresaju velike afere i koji je pred sami početak prvenstva ponovo napustio bivši hrvatski selektor, Cico Kranjčar. Da li je potpis višegodišnjeg ugovora sa klubom iz Sesveta pravo rješenje za nadarenog napadača pokazat će vrijeme.

Sloboda je od transfera Slomića u Sesvete inkasirala 40.000 eura, a od njegovog eventualnog narednog transfera dobiće 10 do 20 posto odštete.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti