Sjajan transfer mladog bh. napadača: Semir Smajlagić novi član Astane!

Posljednji angažman imao u Sloveniji, a bio je veoma tražena 'roba' ove zime

Sjajan transfer mladog bh. napadača: Semir Smajlagić novi član Astane!

S. Mlaćo

Bh. napadač Semir Smajlagić (22) bio je veoma tražena 'roba' ove zime. Mladi napadač se povezivao sa brojnim klubovima koji su ga željeli u svojim redovima, a odluka je pala u posljednji čas.

Smajlagić je upravo potpisao ugovor sa kazahastanskom Astanom u koju je stigao iz slovenske Gorice gdje je pružao veoma kvalitetne partije, što je i potvrđeno za SportSport.ba.

Astana, klub koji je čak šest puta bio prvak Kazahstana, a redovan je učesnik u evropskim takmičenjima, bils je najbrža i najkonkretnija, a čelnici kluba nisu krili oduševljenje što je transfer realiziran.

“Imali smo ponuda i iz Torpedo Moskve, te još nekih klubova iz Rusije, no na kraju smo se odlučili za Astanu. Bit će to novi izazov za Semira i uvjeren sam da će potvrditi svoje neupitne kvalitete“, kazao je za SportSport.ba menadžer 22-godišnjeg napadača Nedžad Aljić.

Smajlagić je nastupao i za tuzlansku Slobodu, te FK Sarajevo gdje je nosio i dres omladinskih selekcija.

Bio je i juniorski reprezentativac naše zemlje, a ukoliko u Astani nastavi sa kvalitetnim partijama definitivno će se naći i na radaru selektora reprezentacije naše zemlje.

Top Komentari

PRESEDAN
Nek smo mi povrijeđenog Cmilju doveli,umjesto da vratimo našeg momka!
6 0
Brazuka
Sretno momče
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti