Bh. napadač se vratio s posudbe u Astanu, pa sporazumno raskinuo ugovor

Dijete Sarajeva

Bh. napadač se vratio s posudbe u Astanu, pa sporazumno raskinuo ugovor

E. Ganibegović

Bh. napadač Semir Smajlagić trenutno je slobodan igrač.

Ovaj 23-godišnji Zeničanin sporazumno je raskinuo ugovor s Astanom, a kazahstanski klub je to potvrdio, kao i informaciju da je ugovor raskinut i s Albancem Eneom Bitrijem.

"Zahvaljujemo se ovim fudbalerima na vremenu kojeg su proveli u našem timu i želimo im sve najljepše u nastavku karijere", poručeno je iz Astane.

Podsjetimo, Smajlagić je posljednjih pola sezone proveo na posudbi u Qyzyljaru u kojem je odigrao 14 utakmica i postigao tri gola uz dvije asistencije.

U Astanu je stigao u februaru prošle godine iz Gorice, a za ovaj klub je na 13 utakmica upisao jednu asistenciju.

Dijete je FK Sarajeva iz kojeg je otišao u Goricu 2018. godine, a prije odlaska u Kazahstan igrao je na posudbama u FK Mladost Doboj-Kakanj i FK Sloboda.

Sada je slobodan u potrazi novog tima, a vidjet ćemo hoće li možda ponovo obući dres nekog tima iz Premijer lige BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti