Semir Štilić blizu potpisa za Gornik?

Dogovorio uslove s poljskim timom?

Semir Štilić blizu potpisa za Gornik?

M. Šljivak

Bh. internacionalac Semir Štilić blizu je potpisa za poljsku ekipu Gornik Leczna.

Ovaj tim je danas počeo pripreme za proljetni dio prvenstva, a kako stvari stoje, Semir Štilić će im se pridružiti u narednim danima.

Trener ovog poljskog tima je Franciszek Smuda s kojim je Štilić u prošlosti uspješno sarađivao i čini se da će tako biti i u narednom periodu. Navodno je Štilić jako blizu dolaska u redove Gornika i on bi mogao pojačati ovaj tim u ostatku sezone.

Gornik je imao jako lošu polusezonu. Nakon 20 odigranih kola u poljskom prvenstvu zauzimaju pretposljednju 15. poziciju sa 18 bodova i slijedi im velika borba za opstanak.

Štilić je u Poljskoj jedan od najboljih stranaca ikad, a nosio je četiri godine dres Lecha iz Poznana, a jedno vrijeme je bio član i Wisle iz Krakowa.

Wisla je također pokazivala interes za njega u ovom prelaznom roku, ali su njegovi zahtjevi za platom ovom timu bili preveliki.

Pored ovih ekipa 29-godišnji veznjak je igrao još za Željezničar, Karpaty, Gaziantepspor i APOEL, a od septembra 2016. godine je slobodan igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi