Semir Štilić: Trud se isplatio

Reprezentativac BiH strijelac za pobjedu Lecha

Semir Štilić: Trud se isplatio

Sjani vezni igrač reprezentacije Bosne i Hercegovine Semir Štilić jučer je protiv Legije ponovo pokazao dio svoje magije, pogodivši slobodni udarac za pobjedu svog Lecha.

Nakon što je prošle sezone proglašen najboljim stranim fudbalerom poljskog fudbalskog prvenstva, te zaslužio titulu najboljeg U-21 fudbalera Bosne i Hercegovine na svečanoj ceremoniji dodjela nagrada Idola nacije u organizaciji SportSport.ba, početkom ove sezone povrede su ga udaljile sa terena, a povratkom nije nikako mogao naći pravu formu.

Međutim, proljeće je donijelo staru sliku. Štilić je počeo igrati kako zna, što se odmah osjetilo i na rezultatima njegove ekipe, pa je Lech vrlo brzo došao do druge pozicije na tabeli.

"Bila je to veoma teška utakmica za nas. Stvorili smo pet, šest stopostotnih prilika, ali gol nas nije htio. Ipak, trud se isplatio i pogodio sam taj slobodni udarac", kaže na početku razgovora za SportSport.ba Semir Štilić.

"Sada smo došli u izglednu poziciju da se do kraja sezone borimo za naslov prvaka. Od početka smo vjerovali da možemo do titule i u naredna dva kola bi mogli riješiti pitanje prvog mjesta na tabeli".

"Nedostajao mi je gol u posljednje vrijeme i hvala Bogu jučer sam ga i postigao. Nadam se da će ovo biti prekretinica na bolje i za mene, ali i za kompletnu ekipu", rekao je Štilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.