Hasićeva univerzalna poruka: "Anomalije među nama se neće riješiti bez dodatnog angažovanja"

Ostaje predsjednik FK Velež

Hasićeva univerzalna poruka: "Anomalije među nama se neće riješiti bez dodatnog angažovanja" · Intervju

A. Čaušević

Najzaslužniji čovjek zašto je Velež opet u vrhu bh. fudbala ostaje predsjednik mostarskih Rođenih. 

Šemsudin Hasić je u nedjelju navečer nakon poraza od Slobode podnio ostavku na poziciju predsjednika FK Velež, međutim nakon današnje sjednice reizabran je na tu poziciju.

U razgovoru za SportSport.ba novi-stari prvi čovjek hercegovačkog velikana je govorio o razlozima zašto je podnio ostavku. 

"Razlog zbog kojeg sam dao ostavku je bio dogovor s našim navijačima da nećemo koristiti pirotehniku, posebno da je nećemo koristiti u terenu. Prije nekoliko godina je bila jedna situacija kada je jedna raketa pala u teren i mogla je napraviti ogromnu štetu, ali hvala Bogu to se nije dogodilo."

"Dogovorili smo se da ne radimo takve stvari, da ako budemo radili bakljadu da se to dogovori da odradimo jednokratno i da proslavimo, a ne na svaki način. Posebno na način na koji je to bilo na meču sa Slobodom. Tada su ubačena dva topovska udara."

"Ne želim da sudbinu i život mladića koji dođu u Mostar da igraju s Veležom da nosim na svojoj duši. Strašno sam bio razočaran zbog upotrebe pirotehničkih sredstava jer ta sredstva nisu dozvoljena zakonom. Ta sredstva zabranjuje i Savez. A i svaki normalan čovjek zabranjuje takvo ponašanje. Kap mi je prelila čašu i dao ostavku."

Oglasi

Danas je održana nova sjednica Upravnog odbora. Hasić je postavljen za predsjednika Veleža. 

"U Upravi Veleža nikad nismo imali problem hoćemo li naći koncezus. Nekad nekad što čovjek misli da neće proći, prođe od druge većine, nekad prođe tvoje... Tako funkcionišemo već šest godina."

"Nikad nam nije bio problem riješiti probleme koje dolaze izvan Veleža. Problemi koje smo imali ovih dana dolaze iz Veleža. Mi ćemo te probleme morati riješavati na ovaj ili onaj način."

"Prije svega razgovarat ćemo sa ljudima koji ispoljavaju svoju radost na taj način i morat će prestat s tim. Pojačat ćemo zaštitarsku službu i primjeniti sve mjere koje nam zakon dozvoljava. I na kraju naći ćemo unutrašnje snage u Veležu da ćemo ljudima koji budu ubacivali pirotehniku na teren zabraniti ulazak na pet godina."

Na kraju je Hasić imao i univerzalnu poruku za sve navijače Veleža. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imam univerzalnu poruku da se neke anomalije među nama neće riješiti bez našeg dodatnog angažovanja. Ako mi znamo da neko ne radi nešto dobro, moramo se suprotstaviti, ako to već ne radi ovlašteni organi i služba sigurnosti, onda navijači moraju jasno i nedvosmisleno pokazati da se ne slažu s takvim akcijama i djelima. Naši će to navijači pokazati", završio je Hasić.

Ostanak Hasića na čelu Veleža je zasigurno i više nego pozitivna vijest za Mostarce pošto su pod rukovodstvom ovog čvojeka izborili plasman u Premijer ligu, a nakon toga izborili i historijski izlazak u Evropu gdje su dogurali do trećeg pretkola Konferencijske lige. Osim toga, napravljen je i značajan infrastrukturni iskorak pa je stadion Rođeni sada jedan od najljepših u BiH.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brigata_rossa.1981
Puna podrška predsjedniče!
28 4
block123
Tako je Presidente , riješit se kukolja treba u našim redovima , nismo mi plastičari iz ljutog doca.
25 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije