Njemački napadač bh. korijena ima veliku kolekciju dresova, ali jedan posebno želi

Ima i dresove mnogih bh. igrača

Njemački napadač bh. korijena ima veliku kolekciju dresova, ali jedan posebno želi

E. Škorić

Senad Jarović rođen je i odrstao u Njemačkoj, ali su njegovi korijeni iz BiH. Ovaj 23-godišnji napadač trenutno igra u 2. ligi Rumunije za Petrolul.

Jarović je u Petrolul došao ljetos, a prethodno je igrao u Sloveniji za Radomlje, u Slovačkoj za Sered, u Danskoj za Sonderjyske, bio je i član Spartak Trnave, Domžala, omladinskog tima njemačkog Dusseldorfa...

Mnogi jasno za njega niste ranije ni čuli, a sada bi se mogao proslaviti jer su rumunski mediji lansirali priču o njemu zbog njegove velike kolekcije dresova koje ima.

Kao dijete je s ocem odlazio na utakmice, a od početka je imao tu srast prema dresovima manje ili više poznatih nogometaša.

"Kad sam bio mali, s ocem sam išao na dosta utakmica. U jednom trenutku sam počeo tražiti od igrača da mi daju svoje dresove, neki su to učinili i tako sam počeo skupljati. Jedn po jedan. Sada sam dosegao do 45-50 dresova, ali mislim da sam većinu sakupio u periodu od 13. do 15. godine. Ne mogu reći da je to bilo nešto planirano, to je jednostavno tako", rekao je on.

Oglasi

Njegova kolekcija uključuje dresove kao što su Michael Ballack (Bayer Leverkusen), Daniel Carvajal (Bayer Leverkusen), Kevin-Prince Boateng (Schalke), Ivan Rakitić (Hrvatska) ili Senad Lulić (Lazio), kao i neke snimljene fotografije zajedno vrhunskih trenera ili nogometaša, kao što su Pep Guardiola, Diego Simeone, Fernando Torres, Raul Gonzalez ili Manuel Neuer.

“Prvi drse koji sam dobio bio je od Josipa Šimunića (bivši hrvatski reprezentativac) koji je u to vrijeme igrao za Herthu Berlin. Tada se sve više dodavalo mojoj kolekciji, a ako bih rekao koji je najvažniji, onda bih rekao da je to dres Michaela Ballacka. Za njega svi znaju da je legenda u Njemačkoj! Ali imam i druge dresove nekih važnih igrača, kao što su Carvajal, Boateng, Shaqiri, Rakitić, Ibišević, Lulić, Spahić…".

Jarović kaže da bi u svojoj kolekciji volio dres Zlatana Ibrahimovića.

“Najviše bih volio da mogu dobiti dres Zlatana Ibrahimovića! Ne mogu reći da sam sada zauzet tražeći dresove, obično trgujem s onima koje poznajem i protiv kojih stignem igrati".

On je u prvenstvu rumunske Lige 2 nastupio za Petrolul u devet utakmica, u pet kao starter, skupio 409 minuta na terenu i postigao četiri gola.

Top Komentari

Ibro
Imam i ja od Dzeke original potpisani dres Wolfsburga
6 0
enko
Imam ja dresove od ovih clanova IO NSBIH.sve same zvijezde
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi