"Senad Mujkanović je izašao iz okvira svojih nadležnosti"

Oglasili se i "Prijatelji FK Sloboda"

"Senad Mujkanović je izašao iz okvira svojih nadležnosti"

Edmir Škorić

Udruženje građana "Prijatelji FK Sloboda" izdalo je večeras kratko saopćenje povodom današnjih ispada Senada Mujkanovića u medijima.

V.d. predsjednika FK Sloboda je u razgovoru za SportSport.ba odgovorio navijačkoj grupi Fukare, a između ostalog je kazao:

"Pročitao sam. Šta da kažem... Ističu da su BiH prošli uzduž i poprijeko u dvije godine druge lige, a jučer sam im gledao korteo, to su djeca od 15-16 godina... Dakle, tada nisu znali ni hodati i oni su sad kao navijači...Ja sam predsjednik Slobode, najstarijeg kluba u državi koji ima tradiciju i koji toliko dugo uveseljava onaj obični narod", kazao je Mujkanović, te dodao.

"Čitam i to oko Osima i Željezničara. Ne želim se vraćati u prošlost...Šta sada trebamo ljude s kojima smo ratovali ubijati kada ih sretnemo? Ne živi se od prošlosti. Sloboda ostaje ponos običnog naroda, vidimo mi da na tribinama nema uglednih ljudi, akademika i slično, već obični narod, radnička klasa i nogomet zbog toga i jeste najvažnija sporedna stvar na svijetu".

Ubrzo su uslijedile reakcije, javile su se ponovo Fukare, a potom i iz Udruženja građana "Prijatelji FK Sloboda".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Obzirom da važećim Statutom FK Sloboda nisu propisani kriteriji po kojima neko od drugih nogometnih klubova postaje sportski prijatelj Slobode, smatramo da je predsjednik FK Sloboda u ostavci Senad Mujkanović današnjim saopćenjem izašao iz okvira svojih nadležnosti.

Također, moramo se osvrnuti i na večerašnju konstataciju u vezi sa za prisustvom uglednih osoba na Tušnju i zaključiti da je prije moguće da v.d. predsjednik FK Sloboda ne pripada tom krugu ljudi, te ih stoga i ne može prepoznati. A od akademske zajednice jedino g. Jasmin Imamović ne posjećuje stadion Tušanj".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Honduras
Mogu ovi prijatelji prduckat...ma eto vi gospodo preuzmite klub..nabavite milion km ili nekog investitora..ne vidim da je neka ba$š potjera i otimanje za fuknkciju predsjednika kluba ali ok podrska za gospodina Mujkanovića
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi