Fudbalerke Ljubotena fizički napadnute, među žrtvama i bh. reprezentativka: Ostat će traume
Senada Muratović igra u Sjevernoj Makedoniji

Senada Muratović dobila udarac u glavu

Fudbalerke Ljubotena fizički napadnute, među žrtvama i bh. reprezentativka: Ostat će traume

A. Beganović

Ženski fudbal je u posljednje vrijeme u zemljama bivše Jugoslavije sve popularniji, pa je tako i u Sjevernoj Makedoniji, gdje nastupa i bosanskohercegovačka reprezentativka Senada Muratović.

Senada Muratović je početkom godine pojača ŽFK Ljuboten iz Tetova, a u ovom klubu dočekana je kao prava zvijezda. Opravdala je Senada epitet pojačanja, no sasvim sigurno nije ni slutila da će u Makedoniji doživjeti ono što se rijetko viđa i na fudbalskim utakmicama muških klubova.

Naime, njena ekipa je prije desetak dana gostovala u Velesu kod ŽFK Borec, a dešavanja sa ovog meča i to ne samo ona sa terena, danima su bila glavna tema u medijima u Sjevernoj Makedoniji.

Borec je slavio rezultatom 2:0, no gostujuća ekipa je oštećena od strane sudijske trojke, a po završteku meča bosanskohercegovačka reprezentativka i njene saigračice su fizički napadnute.

SportSport.ba je kontaktirao bosanskohercegovačku nadarenu fudbalerku, koja nam je ispričala šta se tak dan zapravo dešavalo u Velesu.

Senada je na početku razgovora istakla da je njen klub oštećen od strane sudijske trojke.

Oglasi

"U 22. kolu smo gostoavle u Velesu kod ekipe Borec. Nismo mogle ni zamisliti šta će nas tamo dočekati. Nekoretno suđenje, nije nam dosuđen čist jedanaesterac, poništen nam je regularan pogodak, a tokom cijelog susreta sudije su bile na strani domaće ekipe. Pored svega toga na tribinama je bilo nekih stotinjak gledalaca, iako po protokolima zbog pandemije tu ne bi trebali biti. Vrijeđane smo tokom svih 90 minuta", govori Senada Muratović.

No, to nije sve, odnosno nakon završetka meča prilikom odlaska u svlačionicu gostujuće igračice su fizički napadnute, a bosanskohercegovačka reprezentativka je jedna od onih koja je osjetila gnjev domaćina na svojoj koži.

"Nakon završetka meča uputile smo se prema svlačionicama koje se nalaze na drugom spratu stadionu. Dok smo prilazili svlačionici uočile smo mnoge navijače domaćeg kluba kao i članove Uprave ispred pomenute svlačionice. I onda je krenuo napad, prvo sam ja dobila udarac u glavu od meni nepoznate ženske osobe, a i trener Boreca uputio mi je niz vulgarnih riječi. Reagovala sam prisebno i uspjela sam ući u svlačionicu, no na meti ovih ljudi onda su se našle moje saigračice. Napadnute su, a dvije maloljetne igračice su dobile nekoliko udaraca u predjelu vrata i stomaka, a jedna moja saigračica pogođena je flašom u glavu, dok su mnoge završile na podu u svom tom metežu. Predsjednik nas je pokušao odbraniti, ali i on je dobio udarac u glavu", govori Senada za SportSport.ba.

Razočarana je bosanskohercegovačka reprezentativka, ne zna da se ikada išta slično desilo u ženskom fudbalu i nada se da nikada više i neće.

"Sigurna sam da se ovo u ženskom fudbalu nikada nigdje nije desilo i mislim da nikada više i neće. Preživjeti to sve nije lako, gledate hoće li vas neko udariti, viditie kako udara vaše saigračice od kojih su mnoge maloljetne. Ostat će traume. Posljedice ćemo osjećati jer vjerujte da nakon svih ovih dešavanja nije lako ponovo otići na utakmicu", isitiče bh. reprezentativka.

Senada Muratović je na kraju istakla da je presretna što je njen klub nakon ovih nemilih dešavanja dobio veliku podršku od javnosti, ali i mnogih ostalih klubova.

"Ovdje se mnogo pisalo o ovim dešavanjima. Teško je povjerovati da se nešto tako desilo, no na kraju je dobro i pozitivno što smo dobili veliku podršku od javnosti, ali i mnogih drugih klubova. Svi koji su pogledali utakmicu vidjeli se o čemu se radi. Nikada se nešto slično ne ponovilo", zaključila je Senada Muratović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi