Senderos u Evertonu
Philippe Senderos

Senderos u Evertonu

Švicarac Philippe Senderos do kraja sezone biće posuđen Evertonu. Naime, već neko vrijeme ovaj 24-godišnji odbrambeni igrač nije u planovima trenera Arsenala pa je nastupio u svega dvije utakmice Carling Cupa. Prošlu sezonu je također igrao kao posuđen igrač u italijanskom Milanu.

Nakon što se vratio na Emirates, Senderos je ponovo došao u nemilost Arsena Wengera. Takav ishod situacije nikako mu ne ide u prilog zbog činjenice da želi nastupiti za nacionalni tim Švicarske na svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Poziv Davida Moyesa iz Evertona prihvatio je bez puno razmišljanja.

"Oduševljen sam time što ću ostatak sezone provesti u Evertonu i jedva čekam svoj prvi nastup. Razgovarao sam sa Moyesom i on se nada da ću iskoristiti pruženu priliku. Forma Evertona se u nekoliko zadnjih sedmica popravlja i nadam se da ću pomoći ekipi da bude još jača", rekao je Senderos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti