Senegalci slavili veliku pobjedu protiv Poljske

Svjetsko prvenstvo, grupa H:

Senegalci slavili veliku pobjedu protiv Poljske

Utakmicom između Poljske i Senegala spuštena je zavjesa na 1. kolo Svjetskog prvenstva.

Bio je ovo duel prilično izjednačenih selekcija, očekivalo se da ćemo gledati puno neizvjesniji meč, međutim Poljaci nisu bili na pravom nivou i na kraju su od Senegala poraženi rezultatom 2:1.

Obje reprezentacije su dosta neizvjesno ušle u meč, igralo se uglavnom na sredini bez pravih prilika, sve do 18. minute susreta.

Sjajnu priliku za Senegal je upropastio Niang. Loptu je na svojoj polovici oduzeo Sabaly, prošao dvojicu Poljaka i poslao odličnu loptu za Nianga, no napadač Torina nije dobro zahvatio loptu. Nedugo poslije toga je zaprijetio i Lewandowski, ali ni on se nije najbolje snašao.

Senegal je poveo u 38. minuti, i to uz dosta sreće. S 20-ak metara opalio je Gueye, a lopta je na putu do gola pogodila Cioneka, promijenila smjer i završila u mreži.

Vodstvo je samo dalo dodatnu snagu Senegalcima, požurili su još žustrije da napadaju, pa su u 42. minuti mogli i do 2:0. Sane je nakon udarca iz kuta ostao sam na rubu peterca, no glavom je pucao preko gola.

U nastavku je viđena puno bolja utakmica. Na otvaranju drugog dijela Poljaci su pokušali da dođu do gola, međutim Senegal je bio opasan iz brzih kontri i uzbuđenja nije manjkalo.

U 60. minuti Senegalci su uspjeli doći do povećanja vodstva i to nakon situacije kakva se rijetko viđa. Poljski vezista je vratio loptu prema svom golu, na oju se zaletio Niang, koji je iskoristio nesporazum golmana i stopera Poljske, te s lakoćom zabio za 2:0.

Do kraja utakmice Poljaci su preko Krychowiaka uspjeli postići gol i vratiti malo nade da mogu ostati neporaženi, ali Senegalci su sačuvali vodstvo i proslavili veliku pobjedu.

Svjetsko prvenstvo:

Poljska - Senegal 0:2

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi