Šener Bajramović novi trener Orašja
Bajramović je na početku sezone vodio FK Sarajevo

Premijerligaš sa Save dobio šefa struke

Šener Bajramović novi trener Orašja

Šener Bajramović, selektor Olimpijske reprezentacije Bosne i Hercegovine koji je na početku sezone vodio FK Sarajevo imenovan je večeras za novog trenera NK Orašje.
Nakon što je poslije domaćeg remija protiv Slobode (0:0) smijenjen Željko Baotić, protekle subote labudove je u Mostaru protiv Veleža vodio njegov pomoćnik Bakir Beširević, a na večerašnjem sastanku odlučeno je da ekipu preuzme Bajramović.

„U petak sam započeo pregovore sa čelnicima Orašja, ponudio svoje uslove, a večeras smo sve definirali. Ujutro ću preuzeti ekipu i već u 10.30 sati odraditi prvi trening. Osim toga, sutra ćemo imati i trening u popodnevnim satima. Saradnju smo dogovorili do kraja sezone“, potvrdio je Bajramović promociju u Baotićevog nasljednika.

Osnovni zadatak bivšeg šefa struke premijerligaša sa Koševa, biće da Orašju osigura opstanak u elitnom razredu našeg fudbala. Posao mu neće biti lagan, jer su labudovi trenutno na pretposljednjoj poziciji sa istim brojem bodova kao i „fenjeraš“, Posušje. Već ovog vikenda na domaćem terenu imaće težak zadatak, jer će na Savi gostovati aktuelni šampion, Modriča Maxima, koja se takođe bori za opstanak u eliti.

„Sigurno je da nećemo imati lagan zadatak, jer raspored nam ne ide na ruku. Međutim, učiniću sve da ispoštujem dogovor. Da ne vjerujem da mogu izbjeći ispadanje, ne bi ni preuzeo ekipu“, samouvjeren je Bajramović.

U posljednjih osam ovosezonskih kola Orašje će četiri puta gostovati, a isto toliko puta igraće pred domaćim navijačima. Osim susreta sa Modriča Maximom, u gradu na Savi gostovaće Željezničar, Slavija i Zrinjski, dok će Bajramović svoje izabranike voditi u Laktaše, Posušje, Zenicu (Čelik) i Gradačac (Zvijezda).   

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.