Kevelj: Uvijek smo podržavali događaje bitne za afirmaciju sporta

Prvi čovjek Sportskog saveza Mostara

Kevelj: Uvijek smo podržavali događaje bitne za afirmaciju sporta

Adnan Beganović

U Mostaru će za vikend biti održan seminar za fudbalske trenere čiji je pokrovitelj Sportski savez Mostara.

Tim povodom održana je i press konferencija na kojoj su se novinarima obratili prvi čovjek Sportskog saveza Mostara, Senad Kevelj, te legendarni bosanskohercegovački fudbaler Saša Papac.

Glavni predavač na seminaru biće Adam Owen, aktuelni direktor poljskog prvaka Lecha i čovjek koji je s velikim uspjehom surađivao s Garethom Baleom, Javierom Masceranom i Aaronom Ramseyem, a autor je preko 80 znanstvenih radova i dvije najprodavanije knjige o nogometu.

U svojoj karijeri je između ostalog obavljao razne funkcije u poznatim klubovima poput Glasgow Rangersa, Celtica, Benfice i Servettea te u nacionalnim selekcijama Velsa, Engleske i Finske, a ukupno je osvojio 11 različitih trofeja.

"Mislim da u Mostaru dosad nije bilo ovakvog edukativnog događaja. Sportski savez Mostara je uvijek podržavao sličan tip manifestacija, odnosno događaje bitne za afirmaciju sporta, a kada smo čuli o čemu se radi odmah smo prihvatili ulogu suorganizatora. Posnosni smo šta imamo priliku ugostiti jedno veliko ime iz svijeta fudbala, a s obzirom da u posljednje vrijeme pišemo historijske priče kada je u pitanju sport, veseli nas što će naši, ali i treneri iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona imati priliku da se upoznaju sa modernim metodama rada", istakao je prvi čovjek mostarskog sporta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Adam Owen je trenutno predavač u sedam nacionalnih saveza gdje vrši edukaciju za trenere, pa i u Engleskoj. Doktorirao je na univerzitetu u Lyonu. Tokom karijere je radio u brojnim klubovima tako da će avi treneri imati priliku da čuju izlaganja vrhunskog stručnjaka", između ostalog je poručio Papac.

Na kraju dodajmo da će osim Owena na seminaru biti još nekoliko predavača, inače poznatih fudbalskih trenerskih imena, a dosad je učešće potvrdilo čak 60 trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti