Sportski savez Mostara pokrovitelj Arena fudbal konferencije

11. i 12. juna u Mostaru

Sportski savez Mostara pokrovitelj Arena fudbal konferencije

A. Beganović

U Mostaru će se 11. i 12. lipnja održati Arena nogometna konferencija pod pokroviteljstvom Mostarskog sportskog saveza.

Tim povodom održana je konferencija za novinare, a o ovom jedinstvenom događaju govorili su predsjednik GO Mostar Senad Kevelj i bivši reprezentativac naše zemlje, legendarni nogometaš Glasgow Rangersa Saša Papac .

Prema riječima Kevelja i Papca, konferencija o nogometu održat će se u Arena Sport Centru, a glavni će gost predavač biti Adam Owen, jedan od najvećih stručnjaka za moderni nogomet, trenutno tehnički direktor poljskog prvaka Lech Poznana i gost predavač u sedam nacionalnih saveza. 

Owen je s velikim uspjehom surađivao s Garethom Baleom, Javierom Masceranom i Aaronom Ramseyem, a autor je preko 80 znanstvenih radova i dvije najprodavanije knjige o nogometu. U svojoj karijeri je između ostalog obavljao razne funkcije u poznatim klubovima popt Glasgow Rangersa, Celtica, Benfice i Servettea te u nacionalnim selekcijama Velsa, Engleske i Finske, a ukupno je osvojio 11 različitih trofeja.

Svoje znanje podijelit će sa svim sudionicima konferencije, a osim Owena, na konferenciji će biti još nekoliko gostujućih predavača - poznatih trenerskih imena. Sudionicima će se, između ostalog, obratiti i uz Dalibora Šilića koordinator projekta Saša Papac.

Kroz dvodnevni konferenciju obrađivat će se teme poput razvoja modela igre, trenerskog pristupa i fizičkog razvijanja igrača. 

Svi oni koji žele sudjelovati u ovom jedinstvenom događaju mogu se prijaviti putem maila  [email protected] ili na broj: 063 890-405.

Top Komentari

SamoSiroki
Čuli Dalibor Šilić.. E stvarno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi