Senzacija na Otoku: Trećeligaš izbacio Manchester City iz FA Kupa

Wigan ide u četvrtfinale

Senzacija na Otoku: Trećeligaš izbacio Manchester City iz FA Kupa

E. Čaušević

Fudbaleri Wigana napravili su veliku senzaciju u osmini finala FA Kupa jer su na domaćem terenu porazili Manchester City s minimalnih 1:0 i tako se plasirali u četvrtfinale ovog takmičenja.

Niko nije mogao ni sanjati da će se ekipa Pepa Guardiole večeras oprostiti od FA Kupa i to protiv engleskog trećeligaša. City je bio nadmoćan u većem dijelu utakmice, no ostali su šokirani u samom finišu meča kada je Wigan stigao do prednosti.

City je od prve minute krenuo veoma ofanzivno imao nekoliko sjajnih prilika preko Gundogana i Aguera, ali ostalo je 0:0. Da stvar bude gora za Građane u drugoj minuti sudijske nadoknade ostali su s igračem manje kada je direktan crveni karton dobio Delph.

Od početka drugog dijela krenula je ofanziva Cityja iako su bili s igračem manje. Wigan je uspio nekako da odoli silnim napadima i sve Cityjeve promašaje žestoko kazni u 79. minuti. Elder je uposlio Grigga koji je s vrha kaznenog prostora odlično šutirao i savladao Brava za 1:0.

Manchester City je posljednjih deset minuta izvršio strašan pritisak na odbranu Wigana i svim silama pokušao je da dođe do remija koji im je garantovao revanš na Etihadu. No, kao u većem dijelu meča Wigan se uspio odbraniti svim silama i tako napraviti veliku senzaciju pobjedom nad Cityjem i plasmanom u četvrtfinale FA Kupa.

FA Kup, osmina finala:

Wigan - Manchester City (Grigg 79')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi