De Bruyne dobio zanimljiv nadimak od saigrača iz Cityja

Belgijanac se baš i ne buni

De Bruyne dobio zanimljiv nadimak od saigrača iz Cityja

E. Čaušević

Belgijski fudbaler Kevin De Bruyne i ove sezone oduševio je ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu svojim igrama u dresu Manchester Cityja.

De Bruyne je i ove sezone jedan od najvažnijih igrača kluba s Etihada, a navijači ove ekipe nadaju se da će ih Belgijanac konačno voditi do titule prvaka Evrope. Atmosfera u ekipi Cityja odavno nije bolja, a borba za prvaka Engleske gotovo da je već dobila konačni epilog.

Belgijanac se istakao u vođu ove ekipe u dosadašnjem dijelu sezone, a njegovi saigrači već imaju novi nadimak za njega. De Bruyne je priznao da ga u svlačionici zovu "Princ" po uzoru na princa Harryja.

Prvi koji je počeo da De Bruynea zove "Princ" bio je Raheem Sterling koji je priznao da De Bruyne zaista dosta liči na princa Ujedinjenog Kraljevstva Harryja. Belgijanac je izjavio da mu to uopšte ne smeta, te da osjeća da će uskoro postati kralj u svlačionici Cityja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi