Senzacija u Arnhemu: Fenjeraš otkinuo bod kod lidera

Eredivizija Holandije

Senzacija u Arnhemu: Fenjeraš otkinuo bod kod lidera

Iako je današnji meč 20. kola Eredivizije Holandije dočekao na 16. mjestu koje vodi u niži rang, tim Cambuura očitao je lekciju favorizovanom Heerenveenu i savladao ga rezultatom 3:0. 

Manu je već u četvrtom minutu domaćina doveo u vodstvo, a prednost je u posljednjim minutima prvog poluvremena povećao Ogbeche.

U nastavku još jedan pogodak raspoloženog Cambuura, ovog puta strijelac je bio Lukoki dvadeset minuta prije kraja. Sve što su gosti uspjeli uraditi bio je pogodak Finnbogasona i 86. minuta.

Cambur je ovim trijumfom skočio na 13. mjesto i sada ima 22 boda, dok je Heerenven peti sa 30 bodova.

Lider na tabeli Vitesse na domaćem terenu je sa etiketom apsolutnog favorita ugostio fenjeraša na tabeli NEC Nijmegen. Bez obzira na izgled tabele, gosti su hrabrom igrom uspjeli otkinuti bod kod lidera.

Poveo je Vitesse u 30. minutu utakmice, a pogodak je postigao Mori. Gosti se nisu predavali pa su dvadeset minuta prije kraja izjednačili preko Higdona.

Eredivizija Holandije, 20. Kolo:

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Cambuur – Heerenveen 3:0 (Manu 4., Ogbeche 44., Lukoki 69./Finnbogason86.)

Vitesse – Nijmegen 1:1 (Mori 30./Higdon 71.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije