Senzacija u Kamerunu: Alžirci u šoku kada su vidjeli ko im je sinoć presudio

Ekvatorijalna Gvineja sve šokirala

Senzacija u Kamerunu: Alžirci u šoku kada su vidjeli ko im je sinoć presudio

Endin Čaušević

Reprezentacija Alžira doživjela je sinoć šokantan poraz od Ekvatorijalne Gvineje (1:0) u meču drugog kola grupne faze Afričkog kupa nacija.

Alžir je u Kamerun doputovao kao veliki favorit za odbranu zlatne medalje koju su osvojili na prethodnom izdanju ovog takmičenja.

No, u prvom kolu Alžir je osvoji samo bod protiv Sierre Leone, a sinoć su navijači ove reprezentacije očekivali laganu pobjedu protiv slabašne Ekvatorijalne Gvineje. Međutim, na kraju su Alžirci dobili još jedan nevjerovatan šamar.

Ekvatorijalna Gvineja je uspjela da se odbrani u prvom poluvremenu kada je Alžir imao nekoliko odličnih prilika, a kazna za sve te promašaje stigla je u 70. minuti utakmice kada su poveli sa 1:0.

U centru pažnje našao se Esteban Obiang Orozco koji je uspio da sve šokira kada je zabio pogodak za 1:0 i veliku pobjedu Ekvatorijalne Gvineje zbog koje je Alžir na korak od ispadanja već u grupnoj fazi.

Da stvar bude gora malo ko je čuo za Obianga koji je večeras srušio aktuelnog prvaka Afrike, a Alžirci su bili u šoku kada su vidjeli da ovaj fudbaler igra u tek četvrtom rangu španskog fudbala.

Obiang je ponikao u dresu Betisa za koji je odigrao i tri utakmice, ali nije uspio da se nametne. Nakon toga je napustio klub i jedva je našao novi angažman kada je otišao u Utreru za koju je igrao godinu dana, a potom je nastupao za San Rafel.

[twitter]https://twitter.com/AmosMurphy_/status/1482818384995753984[/twitter]

Ljetos je ponovo promijenio klub i potpisao je za Antequeru koja se takmiči u četvrtom rangu španskog fudbala. Odigrao je tek četiri meča ove sezone, ali je dobio poziv u reprezentaciju Ekvatorijalne Gvineje za AKN.

Sinoć je svojim golom ovaj "anonimus" srušio Alžir i odjednom se našao u centru pažnje fudbalske javnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi