Finale u Kataru otišlo u produžetke: Alžir je pobjednik FIFA Arab Cupa!

Sayoud junak meča

Finale u Kataru otišlo u produžetke: Alžir je pobjednik FIFA Arab Cupa!

Eldar Ganibegović

Upravo je završen FIFA Arab Cup.

Finalnu utakmicu u Al Khoru (Katar) odigrali su Tunis i Alžir, a na kraju je sve riješeno u produžecima. Alžir je slavio s 2:0.

Nakon prvih 90 minuta nije bilo golova, a možda i ključni momenat u regularnom dijelu desio se u 66. minuti kada selektor Alžira Bougherra na teren umjesto Bounedjaha šalje Sayouda.

Upravo je Sayoud bio junak ove reprezentacije, jer je u 99. minuti postigao gol za pobjedu i trofej Alžira. Tunižani su na kraju krenuli na sve ili ništa, a u petoj minuti sudijske nadoknade drugog produžetka Brahimi postavlja konačnih 0:2.

Tunis će se tako morati zadovoljiti drugim mjestom.

Oglasi

Podsjetimo, Alžir je u grupnoj fazi igrao u grupi D zajedno s Egiptom, Libanonom i Sudanom i završio na drugoj poziciji.

U četvrtfinalu su na penale izbacili Maroko, a u polufinalu su u ludoj utakmici stigli do pobjede nad Katarom u čak 17. minuti sudijske nadoknade.

Naredni izazov pred Alžirom jeste Afrički Kup nacija koji se igra u januaru i februaru naredne godine.

[twitter]https://twitter.com/MikeGPTweets/status/1472262367320973314?s=20[/twitter]

FIFA Arab Cup, finale:

Alžir 2:0 Tunis (Sayoud 99', Brahimi 120+5')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi