Senzacionalan preokret Kolumbije protiv Trikolora

Prijateljski susret u Parizu

Senzacionalan preokret Kolumbije protiv Trikolora

Reprezentacije Francuske i Kolumbije su na Stade de Franceu odigrale prijateljski susret u okviru priprema za predstojeći Mundijal, a gosti su nakon velikog preokreta slavili pobjedu rezultatom 2:3.

Francuzi su odlično otvorili susret, pa su nakon 26 minuta igre imali dva gola prednosti. Prvo je u 11. minuti Olivier Giroud iskoristio slabu reakciju golmana Kolumbije i pogodio za 1:0, dok bi Trokolori došli do 2:0 u 26. minuti nakon što je Lemar pogotkom krunisao sjajnu akciju svoje ekipe.

Ipak, samo dvije minute kasnije Kolumbija smanjuje zaostatak. James Rodriguez je ubacio loptu u peterac Francuza, a odlično se snašao Muriel i pogodio za 2:1.

Vodstvom Francuske se otišlo na odmor, a onda je u 62. minuti Falcao pogodio za izjednačenje Kolumbije. Asistent je i ovaj put bio sjajni James Rodriguez.

Nakon izjednačenja Kolumbije nije bilo većih prilika sve do 85. minute, a onda Umtiti pravi prekršaj u vlastitom kaznenom prostoru, sudija pokazuje na bijelu tačku, a Quintero sigurnom realizacijom donosi trijumf kolumbijskoj selekciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti