Ništa ne ide kako je Pogba zamislio: Deschamps se ugledao na Mourinha?

Ništa ne ide kako je Pogba zamislio: Deschamps se ugledao na Mourinha?

Iza Paula Pogbe je veoma frustrirajući period u Manchester Unitedu. Francuski veznjak se mučio sa povredama, ali i sa pronalaskom forme, a sve su prilike i da više nije u najboljim odnosima sa trenerom Crvenih đavola Joseom Mourinhom.

Mourinho je već nekoliko puta u proljetnom dijelu sezone odlučio Pogbu ostaviti na klupi, a Francuz je i dvije posljednje utakmice Uniteda počeo među rezervama.

Pogba se trenutno nalazi u kampu francuske reprezentacije koju očekuju posljednje provjere pred Mundijal, a iako je selektor Didier Deschamps branio veznjaka Uniteda u svojim komentarima protekle sedmice, L'Equipe sada saopštava da je i šef stručnog štaba Trikolora odlučio Pogbu poslati na klupu.

Francuska će, naime, sutra odigrati prijateljski susret protiv Kolumbije, a Deschamps je, navodno, odlučio da Pogba neće biti u startnoj postavi za ovaj susret.

On je imao manjih problema zbog nekoliko nezgodnih udaraca koje je pretrpio u posljednje vrijeme, ali je trenirao punim intenzitetom sa ostatkom ekipe Francuske. Ipak, Deschamps je odlučio da ga ne uvrsti u startnu postavu, dok će mjesto na sredini terena, u formaciji 4-4-2, vjerovatno zauzeti N'Golo Kante i Blaise Matuidi.

Po stranama će djelovati Thomas Lemar i Kylian Mbappe, ali će mladi fudbaler PSG-a imati nešto ofanzivniju ulogu, te će se povremeno pridruživati Girezmannu i Giroudu u ofanzivnoj liniji.

Ovo je samo jedan u nizu udaraca za Pogbu koji se nadao da će mu reprezentativna pauza pomoći da se vrati u pravu formu, ali izgleda da mu ni Deschamps više pretjerano ne vjeruje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi