Seoul kažnjen zbog "sex lutki" na tribinama
Foto: Twitter

Odluka Disciplinskog komiteta K Lige

Seoul kažnjen zbog "sex lutki" na tribinama

Južnokorejska K Liga je danas saopštila odluku svog Disciplinskog komiteta, koji je izrekao kaznu od 100 miliona vona (oko 75.000 eura) FC Seoulu zbog korištenja "sex lutki" umjesto "normalnih", poput onih u buticima, kako bi popunio prazne tribine svog stadiona.

FC Seoul je sporne lutke postavio na tribine za nedjeljni meč domaćeg šampionata, kako bi se ublažio sumoran efekat praznog stadiona zbog svima poznatih restrikcija koje su nametnute zbog pandemije novog koronavirusa.

"Disciplinski komitet je odlučio da poduzme tešku disciplinsku akciju s obzirom na ozbiljnost incidenta izazvanog lutkama 'real doll'. To je duboko uvijredilo i povrijedilo naše ženske i porodične navijače", stoji u saopštenju K Lige.

Sam klub je odmah u ponedjeljak uputio izvinjenje uz poruku da je došlo do propusta i da se nije na vrijeme provjerila pošiljka koju je poslao dobavljač. FC Seoul je, također, poručio da u klubu nisu bili svjesni da je riječ o "proizvodima za odrasle", tzv. sex lutkama.

[twitter]https://twitter.com/WhoAteTheSquid/status/1262068981546000386[/twitter]

Iako je potez FC Seoula očigledno bio nenamjeran, na tribinama stadiona je itekako bilo moguće uočiti razliku između običnih lutki i onih zbog kojih je nastao čitav problem. U K Ligi smatraju da je klub zbog toga napravio veliku grešku jer nije sklonio sporne lutke iako je bilo dovoljno vremena da se to učini, prije početka utakmice.

Svi koji su gledali utakmicu u TV prenosu su odmah uočili sumnjive lutke na napuhavanje.

Inače, na neke lutke su bili obučeni dresovi Seolula, dok su neke "držale" navijačke plakate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi