Sepp Blatter se izvinio zbog izjava

Sepp Blatter se izvinio zbog izjava

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA), Sepp Blatter, izvinio se zbog kontroverznih izjava o rasizmu, koje su izazvale burnu reakciju u javnosti.

"Kada uradite nešto što nije korektno, svakako za to treba da se izvinite. Iskreno, boli me što je ta moja rečenica povrijedila mnoge ljude.", izjavio je Sepp Blatter, a na pitanje o mogućoj ostavci odgovorio:

"Zašto bih podnosio ostavku? To bi bilo u potpunoj suprotnosti sa mojim karakterom, borbenim duhom i energijom. Nesretno sam se izrazio i zbog toga se duboko kajem."

Podsjetimo, Sepp Blatter, je ranije ove sedmice izjavio  kako se problem rasizma na fudbalskim terenima može riješiti samo "stiskom ruke". To je izazvalo pravi talas negodovanja među igračima, a ministar sporta Velike Bitanije, Hugh Robertson, je zatražio ostavku Seppa Blattera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.