Šerbečić: Ako ponovimo pristup, imamo se čemu nadati

Radnik dočekuje Sarajevo

Šerbečić: Ako ponovimo pristup, imamo se čemu nadati

Radnik iz Bijeljine će u okviru 6. kola Lige za prvaka BiH za vikend ugostiti Sarajevo. 

Bijeljinski tim će nakon poraza od minimalnog Željezničara (0:1)  pokušati pobijediti Sarajevo i nastaviti borbu za četvrto mjesto koje, kako sada stvari stoje, možete voditi u Evropu.

Zadatak da zaustavi nalete Ahmetovića, Duljevića i drugih igrača Sarajeva će imati 18-godišnji Besim Šerbečić, koji se izborio za mjesto u početnoj postavi i svojim igrama u zadnjoj liniji ulijeva samopouzdanje ostatku ekipe. 

"Svjesni smo da nas čeka iznimno teška utakmica, ali ako budemo igrali kao što smo protiv Željezničara i Slobode, mislim da se imamo čemu nadati. Naša prednost je što igramo timski i sve što smo napravili, napravili smo zajednički. O kvalitetama Sarajeva nije potrebno trošiti mnogo riječi i oni će sigurno tražiti bodove, ali nešto ćemo se i mi pitati", kazao je Šerbečić za SportSport.ba, te se dotakao prethodne utakmice.

"U našem timu se možda malo poljuljalo samopouzdanje nakon poraza od Željezničara, ali ostali smo svjesni svog kvaliteta. Protiv Željezničara nismo zaslužili poraz, jer smo bili bolji i u najmanju ruku bilo bi pravedno da je na kraju bio remi."

Šerbečić je u posljednje vrijeme neizostavan u timu Radnika.

"Drago mi je što dobijam priliku, a to mladom igraču kao meni sigurno znači i za samopouzdanje. Ipak, svjestan sam da moram nastaviti i dalje raditi. Za sada mogu biti djelimično zadovoljan s onim što sam dosad pokazao."

Nije tajna da je Šerbečić svojim igrama privukao pažnju nekoliko klubova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ponuda i interesovanja od strane nekoliko klubova ima sigurno, ali ja imam ugovor sa Radnikom i fokusiran sam maksimalno na ostatak sezone. Postoje ljudi koji vode brigu o mojoj karijeri, a na kraju ćemo vidjeti šta će vrijeme donijeti. Lijepo mi je i u Radniku", podvukao je mladi Šerbečić.

Šerbečić je inače juniorski reprezentativac naše zemlje, a prije nego što je došao u Radnik još je igrao za Zvijezdu i Bratstvo iz Gračanice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti