Ni jutro nakon poraza Barbarezu nije donijelo utjehu, a to je pokazao objavom na Instagramu

BiH poražena od Engleske

Ni jutro nakon poraza Barbarezu nije donijelo utjehu, a to je pokazao objavom na Instagramu

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, oglasio se na društvenim mrežama nakon sinoćnjeg poraza u prijateljskoj utakmici od Engleske rezultatom 3:0.

Za Barbareza je ovo bio debi na selektorskoj klubi bh. reprezentacije, ali i u trenerskom poslu, te jasno da nije mogao biti zadovoljan porazom na St. James Parku.

U prvih sat vremena bh. tim je uspio da odoli napadima Engleske, ali u posljednjih pola sata domaći tim je uspio da probije bunker našeg tima i dođe do ubjedljive pobjede.

Prvo je Cole Palmer u 60. minuti zabio pogodak za 1:0 iz penala, dok su domaći dva gola dali u samom finišu. Alexander-Arnold povisio je na 2:0 u 85. minuti, a konačnih 2:0 četiri minute kasnije postavio je Harry Kane.

Barbarez je na press konferenciji nakon meča komentarisao poraz od Engleske i bilo je jasno da je nezadovoljan visokim rezultatom smatrajući da to naš tim nije zaslužio.

Selektor bh. selekcije odlučio se oglasiti jutros i na Instagramu gdje je također pokazao koliko mu je žao što je naš tim na kraju pretrpio poraz visokim rezultatom.

Oglasi

"Šteta, baš šteta, ali spremnost i kraj sezone su donijele svoju razliku. Iz nedostatka snage dolazi dekoncentracija, nepažnja i to brutalno koriste najjače zemlje svijeta. Sasvim jednostavno. Veliko hvala mojim (našim) momcima na koje sam iznimno ponosan", poručio je Barbarez putem Instagrama.

Nakon meča u Newcastleu naša selekcija će sada put Empolija gdje nas već u nedjelju očekuje nova prijateljska utakmica.

Protivnik će nam biti selekcija Italije kojoj će to biti posljednja provjera pred nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Meč u Empoliju igra se s početkom u 20:45 sati.

Sigurno je da će Barbarez napraviti promjene u sastavu i šansu dati igračima koji nisu sinoć dobili priliku, te nadati se da će bh. tim uspjeti da pruži jak otpor još uvijek aktuelnom prvaku Evrope.

Top Komentari

struja
Sudije bas ne odustaju da priskoce velikim s penalom a svi u klincu,Bicakcic gurnut pod noge ...kod penala.Innace bravo za borbenost i treba trenirati iznosenje lopte ....
2 3
BoSniaN_BuLL
Dobro bi bilo gojaka pozvati, po meni je ipak bolji od hajradinovica!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije