Sergej Jakirović: Znam se probuditi i promijeniti dva igrača u timu, želim da su svi spremni

Trener HŠK Zrinjski

Sergej Jakirović: Znam se probuditi i promijeniti dva igrača u timu, želim da su svi spremni

M. Šljivak

Zrinjski je u Mostaru pobijedio Krupu sa 1:0.

Sergej Jakirović je tako uspješno počeo drugi dio sezone na klupi Plemića, a nakon utakmice je trener mostarskog tima istakao zadovoljstvo zbog pobjede.

"Kontrolisali smo utakmicu svih 90 minuta, nismo im dopustili nikakvu šansu. Trebalo nam je 15-ak minuta da dobijemo na sigurnosti, da bude brži protok lopte i da se oslobodimo. Vidjelo se da je prva utakmica. Imali smo 10-ak šansi, mogli smo ranije zatvoriti utakmicu, ali smo na kraju ostvarili ono što smo htjeli", rekao je Jakirović i nastavio je:

"Psihološki bitna pobjeda. Neće ići preko noći, igrači trebaju da vjeruju u ovo što radimo i samo treba ovako nastaviti".

Jakirović ističe da želi imati 20 spremnih igrača i da često zna mijenjati.

"Svi su dobro trenirali. Imam slatke brige na pozicijama i teško nas je analizirati. Igračima sam rekao da se znam probuditi i promijeniti dva igrača. Želim da svih 20 igrača budu spremni kao da će igrati".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredne sedmice Plemići gostuju na Koševu.

"Derbi je, spremit ćemo se dobro i vidjet ćemo u miru šta ćemo i kako ćemo za tu utakmicu".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prazina
Sretno do kraja.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi