Jakirović: Izgleda da sam dobar prognozer, Sarajevo je sve samo zakuhalo

Trener Zrinjskog nakon Olimpika

Jakirović: Izgleda da sam dobar prognozer, Sarajevo je sve samo zakuhalo

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog danas su u gostima pobijedili Olimpik sa 3:0 u meču 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plemići su uspjeli da dođu do važna tri boda u borbi za vrh tabele, dok je za Olimpik ovo još jedan udarac u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Nakon utakmice svoje impresije otkrio je i trener mostarskog kluba Segej Jakirović koji je mogao biti zadovoljan izdanjem svoje ekipe danas na Koševu.

"Bio sam prvo poluvrijeme zadovoljan s uvodnih 15 minuta gdje smo radili stvari koje treniramo. Poveli smo iz lijepog gola Filipovića i onda smo prestali da radimo te lijepe stvari, te smo dali Olimpiku zraka gdje su imali nekoliko dobrih šansi. To nam se ne smije dešavati", rekao je Jakirović i nastavio.

"Moramo igrati bolje, malo smo se konsolidovali na poluvremenu i dogovorili se da ne iskačemo i ne glavinjamo bezveze. Sigurno da nam je pomogao gol odmah na početku drugog poluvremena Magdića gdje smo ušli u mirne vode, ali opet može nešto zalutati. Na kraju je došao taj treći gol i zasluženo smo slavili".

Osvrnuo se i na naredni meč koji njegov tim igra protiv ekipe Sarajeva, te borbu za titulu koja se jednom "otvorila".

"Otkad sam došao u Zrinjski govorim da će se sve zagužvati i da će biti sve otvoreno do posljednjeg kola i izgleda da sam dobar prognozer. Sinoć sigurno da je Borac zakomplikovao svi mi koji smo tu u borbi za Evropu ćemo se boriti i mi u svaki meč ulazimo da uzmemo tri boda. Sarajevo je imalo prednost koju je imalo, sada se sve to zbilo. Svi imaju podjednake šanse i vidjećemo ko će izdržati više pritisak i bolje odigrati".

Ambicije Zrinjskog u nastavku sezone?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moramo znati da je sve Sarajevo samo sebi zakuhalo, ne možeš se ti približiti ako oni pobjeđuju. Evropa je naš glavni cilj, a vidjet ćemo za ovo gore. Opet je sve do nas jer igramo sa svima koji su tu s nama na tabeli. Bude li titula niko sretniji od nas, ali je Evropa glavni cilj. Morate sve zaslužiti na terenu. Idemo utakmicu po utakmicu i vidjet ćemo na kraju šta će biti", zaključio je Jakirović.

Zrinjski pred derbi u narednom kolu protiv Sarajeva se nalazi na trećem mjestu sa 48 bodova, te ima samo četrii boda manje u odnosu na bordo klub.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi