Jakirović: Ne mogu se oteti dojmu da smo trebali pobijediti s više golova razlike

Zrinjski bolji od Sarajeva

Jakirović: Ne mogu se oteti dojmu da smo trebali pobijediti s više golova razlike

E. Čaušević

Zrinjski je večeras u derbiju 14. kola Premijer lige BiH na svom terenu pobijedio Sarajevo sa 1:0.

Mostarski klub uspio je da dođe do nova tri boda, a junak meča na kraju je bio Nemanja Bilbija koji je postigao jedini pogodak.

Nakon utakmice održana je i press konferencija na kojoj se prisutnim novinarima obratio trener domaćeg tima Sergej Jakirović.

"Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu i da smo maksimalno limitirali Sarajevo i stavili smo ih pod pritisak. Ekipa je pokazala jednu kompaktnost i energiju. Na kraju 1:0, ali se ne mogu oteti dojmu da smo s više golova razlike trebali pobijediti. Drago mi je zato što Sarajevo tri ipo godine nije ovdje izgubilo i evo srušili smo još jednu tradiciju i čestitam objema ekipama na fer i korektnoj utakmici i mojim igračima na dobroj utakmici", rekao je Jakirović na početku.

Komentar na rekord Bilbije koji je postao najbolji strijelac u historiji Zrinjskog?

"Kod mene u to nije bilo sumnje i izjavio sam da će čak stići Wagnera. Bože zdravlja, znamo svi šta Nemanja nama znači u klubu. Znam koliko mu ovo znači i pokazao je danas da ima malo širi repertoar golova".

Oglasi

Zrinjski je prvi i sada ozbiljan favorit za naslov prvaka.

"Sada je to tako. Na mjestu smo gdje smo htjeli doći i biti. Sada je na drugima malo veći pritisak da nas love, ali nema veze nama to ništa ne znači. Neće nas ovo uspavati i na nama je da vrijedno skupljamo bodove i nadamo se da ćemo tako nastaviti".

Koji igrači su se istakli večeras pored Bilbije?

"Meni su Savić, Zlomislić i Bašić igrali jako dobro i ispunili su danas ono što smo očekivali. Dobro smo se branili i preko bokova smo dobro radili. Zadovoljan sam kako su danas oni odigrali".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koliko znači Nemanja Bilbija za vašu ekipu?

"Mi smo neke utakmice igrali bez njega i dolazili do pobjeda. Ima tu momaka koji mogu uskočiti, ali naravno da je on jako važan u našoj ekipi. No, cijela ekipa radi jako dobro i ima tu još dobrih igrača. Nemanja je taj šlag na tortu koji poentira iz svih tih akcija", zaključio je Jakirović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ekspert
14 kola, bez mrlje. Sve čiste pobjede. Po igri morali dobiti i Posušje i Radnik. Samo protiv Tuzle izjednačili u 90., ali po igri smo i to trebali dobiti, mada smo mogli i izgubiti. Bravo Danko, struka, igrači.
9 2
emanuelmacron
Neserte niste pobijedili Bayern već relativno slab tim,pogledajte komentare prije utakmice ,vidicete da svi mi koji pratimo normalno fudbal,i bez optimistickog sranja ili nacizma,rekli smo da ce Sarajvo izgubit, sto opet neznaci da ste vi neka klasa.Imate samo sreće sto su ove godine stvarno ekipe slabe.
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi