Jakirović veoma oprezan pred Radnik: Mi izgubljeno moramo nadoknaditi
Foto - Screenshot

Trener HŠK Zrinjski

Jakirović veoma oprezan pred Radnik: Mi izgubljeno moramo nadoknaditi

Midhat Šljivak

Zrinjski u 25. kolu Premijer lige BiH čeka ekipu Radnika.

Pred ovaj meč govorio je trener Plemića Sergej Jakirović koji je oprezan preg dolazak gostiju iz Bijeljine.

"Dolazi nam neugodan protivnik. Malo sam čitao i gledao povijesti i u zadnjih pet utakmica su ostali neporaženi i sve je bilo tijesno. Čeka nas zahtjevna utakmica, svi se bore za nekakvu svoju priču i očekujem da budemo maksimalno koncentrisani. Mi bodove iz prošlog kola moramo nadoknaditi i sutra moramo sve napraviti da pobijedimo", rekao je Jakirović i nastavio je:

"U svakoj utakmici imperativ su tri boda. Tablica se stalno vrti, ne treba gledati druge već sebe, moramo popraviti određene stvari, pogotovo ritam trčanja".

Jakirović nakon dugo vremena može računati na sve igrače.

"Svi su u treningu. Oni koji su bili povrijeđeni tek love formu, probat ćemo složiti sve da imamo dobar balans i da pobijedimo. Moram razmisliti koga ću skinuti i na klupi, voditi računa o mladim igračima i stranicma, prvo to pišem, pa ćemo sutra odlučiti šta i kako".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik ga ne može previše iznenaditi postavkom na terenu.

"Očekujem da će igrati kao protiv Veleža i Borca. To je 5-3-2, nekad i 5-4-1 sa tri visoka igrača nazad i naprijed sa Huseinbašićem i Karićem, koji je jak kao beton. Ako se razmašu mogu nas ugroziti", rekao je Jakirović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi