Jakirović traži pojačanja za dvije pozicije i najavljuje agresivnu, brzu i okomitu igru Zrinjskog

Zrinjski kreće s pripremama

Jakirović traži pojačanja za dvije pozicije i najavljuje agresivnu, brzu i okomitu igru Zrinjskog

E. Škorić

Sergej Jakirović predstavljen je u Mostaru i on želi da HŠK Zrinjski vrati u vrh tabele.

Jakirović je zvučno trenersko ime koje je stiglo u Mostar i puno se očekuje od bivšeg trenera Maribora, a on je svjestan da slijedi puno posla.

"Dojmovi su odlični. Puno je informacija, puno posla, puno sastanaka i priprema za sve ono što nas čeka. Imat ćemo danas i sutra dva treninga, nedjelja slobodno, pa ponedjeljak idemo za Međugorje", rekao je na otvaranju Jakirović, pa je nastavio:

"Konstantno se prate utakmice i imam tu sreću da mogu uživo prisustvovat utakmicama. Zadnjih 30 dana najveći fokus je bio na Zrinjskom, da vidimo gdje smo i šta smo i šta nam treba kako bismo bili što bolji".

Bit će čak 10 pripremnih utakmica do početka drugog dijela sezone.

"Dogovorili smo 10 utakmica u pripremama, ali dosta će diktirat i situacija s koronom. Već u subotu igramo protiv Croatije Zmijavci. U srijedu meč s Jadran Ploče. Uglavnom ćemo se vrtiti Međugorje - Mostar, ali želim da budemo prvih dana u Međugorju kako bismo dobili što više zajedništva, jer bez toga se ništa ne može napraviti", dodaje Jakirović.

Oglasi

Nogomet u doba korone?

"Jako mi fale gledatelji, navijači, a to sam osjetio u Mariboru i bez obzira da li te negoduju ili bodre s tribina. Igra se za gledatelje, a ovako nekada imate osjećaj da su prijateljske utakmice. Profesionalci smo, moramo se prilagoditi ovoj situaciji. Bar smo sretni da možemo ikako da igramo i da se bavimo poslom koji volimo".

Kako vratiti Zrinjski u vrh?

"Pobjedom, vrlo jednostavno rečeno. Bez obzira šta se događalo, bilo je otežavajućih okolnosti u vidu korone, ali upravo zato moramo da iskoristimo ovaj period kako bismo se maksimalno spremili. Moramo što prije naći razlog, moramo da učinimo sve i da pobjeđujemo. Pobjede dolaze samo ako u kontinuitetu radiš i da svaki dan želiš biti bolji".

Očekuje više od krila...

Oglasi

"Krila Zrinjskog mogu i moraju igrati bolje. Imamo dosta prostora za napredak. Volim brže, agresivnije i okomitije i tako ćemo i trenirati i naravno da se pojačamo na stoperskoj poziciji. Jasno je kakav profil stopera tražim. Ponuđeno je milion i po stopera, ali bitne su mi karakter i radne navike i ne smijem tu pogriješiti. Ako ne nađemo, iskoristit ćemo neke unutaršnje rezerve", dodaje novi trener Plemića.

"Prvo ćemo iskoristiti da budemo kompaktni na svakom dijelu terena, volio bih da igramo na posjed i da mi vratari dobro igraju nogama. Imamo najboljeg strijelca lige, Nemanju, moramo ga maksimalno iskoristiti. Ali svi će biti fokusirani na Bilbiji, ali moramo imati bar 10+ golova sa krilnih pozicija.

Pojačanja?

"Volio bih imati jednog veznog, osmicu, koja bi napravila višak na sredini terena. Nije lako naći igrači, prvi je mjesec, ali štoperska i ta pozicija 'box-to-box' su mi prioriteti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dosta mladih igrača je stiglo u HŠK Zrinjski ove zime.

"Ok, vidim, čitam portale i svi to potenciraju, ali ja ne pravim razliku koliko ko ima godina. Nije bitno koliko ko ima godina, bitno je može li ispuniti zahtjeve na terenu, ali dapače gledamo i da su bh. državljani jer imamo pet stranaca. Ti momci su tu da budu ravnopravno konkurenti, ne zbog šminke da bude da smo podmladili ekipu".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Denchi
Dakle totalno suprotno od Zizovica sve, i jos hoce da igra brzo i na krila na BH terenima na proljece, decko je amater
3 2
Ekspert
Vidjet ćemo...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi