Sergej Vintonji potpisao za MOL Fehervar

Nastupao i u našoj zemlji, a sada ostvario sjajan transfer

Sergej Vintonji potpisao za MOL Fehervar

S. Mlaćo
Nekadašnji kadetski reprezentativac naše zemlje, danas potencijalni U-21, Sergej Vintonji sigurno je nogometaš koji mnogo obećava.

Vintonji je nastupao za omladinske selekcije FK Sarajevo, te FK Zvijezda 09, a zatim se okušao i u Partizanu te Crvenoj Zvezdi.

Stigao je poziv iz Mađarske gdje je dogovorio saradnju sa drugoligašem Szentlorincom, a odmah je skrenuo na sebe pažnju klubova iz elitnog ranga mađarskog nogometa.

Naime, Vintonji je upravo potpisao za MOL Fehervar, a sada je otišao na posudbi u drugi tim ovog kluba, gdje će sa 19-godina skupljati dodatno iskustvo.

Opis nije dostupan.

MOL Fehervar je dogovorio saradnju sa ovim mladim nogometašem do ljeta 2024. godine, a sada će do ljeta igrati za drugi tim ovog kluba, gdje će onda gotovo sigurno Vintonji na ljeto preseliti u prvi tim.

Oglasi

U prvoj utakmici za novi klub Vintonji je postigao prvi pogodak, što su prenijeli i iz ovog mađarskog velikana.

Opis nije dostupan.

Ovu informaciju potvrdio je njegov menadžer Nedžad Aljić iz agencije as-11.com, koja je zadovoljan uspješno odrađenim poslom, te vjeruje da će Vintonji biti veliki zalog za budućnost.

"Sve je brzo dogovoreno, Stentlorinc će dobiti obeštećenje i napravljen je pravi potez. Sergej je bio želja ljudi iz MOL Fehervara, pratili su ga i sve smo sada dogovorili“, kazao je Aljić.

Treba istaći da je Vintonji iskazao želju da nastupa za reprezentaciju naše zemlje i u budućnosti, te je sada sve na trenerima koji vode naše omladinske selekcije.

Oglasi