Ne može prestati zabijati: Kodro pogodio u pobjedi Fehervara

Savladali Gazibegovićev Sturm

Ne može prestati zabijati: Kodro pogodio u pobjedi Fehervara

E. Ganibegović

Pauze u mnogim ligama u Evropi klubovi koriste za odigravanje prijateljskih utakmica.

Tako su se danas sastali Sturm iz Graza i MOL Fehervar, a uspješniji je bio mađarski tim rezultatom 0:2.

Povremeni bh. reprezentativac Kenan Kodro postigao je vodeći gol za Fehervar u 19. minuti, da bi pobjedu potvrdio Heister na otvaranju drugog poluvremena.

Za tim iz austrijske Bundeslige nastupio je i bh. reprezentativac Jusuf Gazibegović koji je šansu za igru dobio s klupe za rezervne igrače.

Kodro od dolasha u Fehervar iz Athletic Bilbaoa ljetos igra kao preporođen. 

Trenutno je treći strijelac mađarske OTP Bank lige s devet golova na 11 nastupa, a dodao je i jednu asistenciju. Također, bio je strijelac i u Kupu ove zemlje na jednoj utakmici koju je odigrao.

Njegov tim se trenutno nalazi na 4. poziciji s 29 osvojenih bodova, a obavezama u ligi vraćaju se za 15 dana kada u 18. kolu gostuju kod Puskas Akademije. 

Za osam dana dogovorenan je prijateljska utakmica protiv Gyirmota.

Prijateljska utakmica:

Sturm Graz - MOL Fehervar 0:2 (Kodro 19', Heister 49')

Promo

Top Komentari

samir49
Bravo mali
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi