Aguero iznenadio fudbalski svijet, vraća se fudbalu, poznato i u kojem dresu!

Argentinac je sve priznao

Aguero iznenadio fudbalski svijet, vraća se fudbalu, poznato i u kojem dresu!

A. Čaušević

Sergio Kun Aguero će ponovo zaigrati fudbal. Ta informacija je šokirala fudbalski vijest nakon što je Argentinac prošle sezone primoran da prekine igračku karijeru zbog poblema sa srcem.

Aguero će nastupii 28. januara kao gostujuća zvijezda Žute noći i zaigrat će za ekipu Barcelona Guayaaquil iz Ekvadora kada se predstavlja ekipa za novu sezonu ovog kluba.

Sam Aguero potvrdio je svoju prisutnost u razgovoru s argentinskim nacionaliziranim Ekvadorcem Carlosom Alejandro Alfarom Morenom, bivšim fudbalerom novinarom i sadašnjim predsjednikom Barcelone.

"Veselim se biti tamo i zabaviti se. Imao sam preglede kod kardiologa, jako sam dobro i već sam počeo trenirati, tako da ću moći igrati u Žutoj noći."

"Nadam se da ću se zabaviti i ponovno osjetiti teren. Osjećam se jako dobro, imam čip za kontrolu, pa ću moći igrati, jer za 15 dana igram i utakmicu s prijateljima iz Barcelone u Španiji", izjavio je Kun, koji je najavio povlačenje kao profesionalni nogometaš u decembru 2021. zbog problema sa srcem.

Oglasi

Aguero je otkrio da je tokom posljednjeg Svjetskog prvenstva u Kataru naletio na ekvadorske navijače koji su ga tražili da igra na Žutoj noći:

"Izašao sam jesti u Kataru i gledao prvu utakmicu Ekvadora na Svjetskom prvenstvu, neki navijači Barcelone su me prepoznali i oni zamolio me da dođem na Žutu noć. Morao sam šutjeti kako ne bih pokvario ovo iznenađenje."

"Nadmašio sam sebe u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru, u slavlju na terenu s onima koji su mi bili saigrači, ali nadam se da ću biti jako dobro da ću opet zaigrati nakon godinu dana izbivanja s terena i javnosti", dodao je Kun. 

Aguero će biti osma svjetska zvijezda pozvana na Žutu noć. Ronaldinho je bio gost 2016., Diego Forlan 2017., Kaka 2018., Andrea Pirlo 2019., Alessandro Del Piero 2020., Javier Mascherano 2021. i Carlos Tevez 2022.

Argentinski napadač je reputaciju napadača svjetske klase izgradio igrajući desetak godina za Manchester City. Na ljeto 2021. godine je kao slobodan igrač stigao u Barcelonu, ali želju da zaigra sa Leo Messijem nije ispunio i to zbog srčanih problema.

Barcelona de Ecuador je jedan od najstarijih klubova u toj zemlji. Osvojili su 16 titula prvaka i nikada nisu ispali iz najjačeg ranga. Uspjeli su doći do dva finala Copa Libertadoresa, ali su u oba navrata poraženi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi