Argentinci objasnili zašto je Aguero dobio zlatnu medalju i oduševili cijeli svijet!

To je i zaslužio

Argentinci objasnili zašto je Aguero dobio zlatnu medalju i oduševili cijeli svijet!

E. Čaušević

Nekadašnji napadač Sergio Aguero bio je u centru pažnje tokom proslave igrača Argentine nakon što su osvojili Svjetsko prvenstvo, ali nikome nije bilo jasno zbog čega je on dobio zlatnu medalju jer nije bio dio reprezentacije. Ipak, argentinski mediji objasnili su zašto je medalja otišla i u Aguerove ruke.

Aguero je više od deset godina bio član reprezentacije Argentine i prije nešto više od godinu dana osvojio je s ovim timom Copa Americu, ali ni slutio nije da će to biti njegov posljednji nastup u dresu Gaučosa.

Nekoliko mjeseci nakon toga dok je nastupao u dresu Barcelone otkriveno je da Aguero ima srčanih problema, te je na kraju ovaj sjajni napadač bio primoran da završi svoju karijeru.

Sigurno je da bi Aguero bio dio reprezentacije Argentine kao igrač na Mundijalu u Kataru da se nije morao oprostiti, ali su oni ipak pronašli način da i on dobije zlatnu medalju.

Aguero je u Dohu doputovao nekoliko dana prije početka Svjetskog prvenstva, ali je bio odvojen od ekipe Argentine, odnosno nije boravio u istom hotelu kao i članovi reprezentacije.

Oglasi

Međutim, pred finale se sve to promijenilo. Prvo je Aguero odradio nekoliko treninga s ekipom, a potom je objavljeno da je on ponovo cimer s Lionelom Messijem što je bio zahtjev kapitena Argentine.

I na finalnoj utakmici na Lusail stadionu Aguero je bio na tribinama, ali odmah nakon završetka meča utrčao je na teren kako bi sa dojučerašnjim saigračima proslavio ovaj nevjerovatan uspjeh.

Mnoge je oduševilo što su iz tabora Argentine dopustili legendarnom napadaču da uživa s njima kao da je još uvijek član tog tima, a na kraju se ispostavilo da to i jeste slučaj.

Mnogi su se zapitali kako je Aguero dobio zlatnu medalju na kraju, ali su argentinski mediji došli do objašnjenja koje je oduševilo navijače.

Oglasi

Naime, argentinski mediji navode da je Aguero pred finalnu utakmicu protiv Francuske registrovan kao jedan od pomoćnih trenera Lionela Scalonija, te mu je na taj način bilo omogućeno da na kraju dobije medalju.

Aguero nije bio na klupi Argentine tokom utakmice, ali je bio na spisku ekipe i dobio je medalju o kojoj je sanjao cijeli život, a sve zahvaljujući Scaloniju i Messiju koji su željeli da i nekadašnji napadač bude dio proslave titule prvaka svijeta i nagrade ga na taj način zbog svega što je dao za tu selekciju u prošlosti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Aguero je za reprezentaciju Argentine debitovao još 2006. godine sa svega 18 godina, te je uspio odigrati 101 utakmicu i zabiti 41 gol za Gaučose.

Pored Copa Americe s reprezentacijom Argentine je osvojio i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine kada je predvodio ovu ekipu zajedno s Messijem.

Top Komentari

Zoilomas
UBICE NASIH HEROJA - KRIMINALCI NA NIVOU KARTELA - UBICE CELE, POKUSAJA ANTENTATA NA SEFERA HALILOVICA, KRIJUMCARENJE DROGE I MNOGI DRUGIH ZLODJELA - VODZE I OSNIVACI SU ALIJA I BAKIR IZETBEGOVIC 1.Đulić (Mehmed) Memsudin – rođen 1972.godine 2.Gološ (Mirza) Edin – rođen 1966. godine 3.Gološ (Mirza) Sead – rođen 1969. godine 4.Hazrolaj (Nazif) Edin – rođen 1962. godine 5.Herenda (Alija) Nedžad – rođen 1953. godine 6.Morović (Vasilije) Jerko – rođen 1958. godine 7.Islamović (Omer) Damir – rođen 1962. godine 8.Ivačić (Ante) Zvonko – rođen 1956. godine 9.Jahić (Hasan) Sejo – rođen 1952. godine 10.Jakubik (Rajmund) Alen – rođen 1963. godine 11.Jusović (Medo) Fehmija – rođen 1956. godine 12.Muranović (Dijaz) Edin – rođen 1961. godine 13.Nedžibović (Mustafa) Samir – rođen 1963. godine 14.Šahbaz (Salim) Hazim – rođen 1962. godine 15.Šošić (Ivan) Josip – rođen 1967. godine 16.Šošić (Petar) Dragan – rođen 1967. godine 17.Torlaković (Nesib) Nedim – rođen 1968. godine 18.Zorlak (Aziz) Nedim – rođen 1957. godine 19.Kadrić (Edhem) Abdulah – rođen 1950. godine uz druge novije licnosti.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi