Busquets je upropastio idealnu poziciju: Svi bi šutirali, ali ne i Barcin veznjak

Pogrešna odluka

Busquets je upropastio idealnu poziciju: Svi bi šutirali, ali ne i Barcin veznjak

Admin Čaušević

Miralem Pjanić je i sinoć Barcelonin meč počeo s klupe. Ronald Koeman je u ligaškom susretu ponovo ukazao povjerenje Sergiju Busquetsu.

Busquets je cijelu karijeru proveo u Barceloni, radi se o čovjeku koji je odigrao skoro 600 utakmica u dresu Blaugrane uz 15 postignutih golova.

Iskusni veznjak je uglavnom igrao daleko od protivničkog gola i nije nikakva novost to što se ne snalazi baš najbolje kada se nađe u prilici.

Pokazala je to i sinoćnja utakmica protiv Alavesa kada se Busquets zbunio u odličnoj poziciji te umjesto da šutira odlučio je da uposli Griezmanna pa je propala dobra prilika.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Veznjak je na neki način postao prepoznatljiv po tome da dodaje loptu najbližem igraču do sebe i ne rizikuje u predaji lopte pa je možda i ovoj situaciji razmišljao mehanički što je dovelo do greške. Veliki kiks pogledajte ovdje.

Busquets je zamijenjen na poluvremenu, priliku za igru je dobio Miralem Pjanić i Barcelone je zaigrala puno bolje pa se s pravom nameče pitanje da li je jednoj eri na Nou Campu došao kraj i je li vrijeme da Španac preseli na klupu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Keno
Ja stvarno ne kontam ovog busquetsa. Spor mrsav previsok za svoju poziviju ne pokretljiv nema nikakav sut. I opet lik dominira vec godinama sredinu najveceg kluba u svijetu
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi