Utučeni Busquets: Nećemo tolerisati nepoštovanje

Poruka navijačima

Utučeni Busquets: Nećemo tolerisati nepoštovanje

Edmir Škorić

Sergio Busquets je prve dvije utakmice Eura propustio zbog korone, ali se vratio u tim.

Njegov povratak pomogao je Španiji, koja je u 3. kolu razbila Slovačku s 5:0 i tako se plasirala u osminu finala, a naredni rival bit će joj selekcija Hrvatske.

"Osjetio sam ponos i puno želje. Nisu to bili laki dani, jer čekao sam negativan PCR test. Stvarno sam želio da igram Evropsko prvenstvo, koje će zasigurno biti posljednje za mene. Živjeti zajedno s ovom grupom je spektakularno, čast je predstavljati svoju zemlju", rekao je veznjak Barcelone.

Bilo je dosta kritika na račun španskih igrača nakon utakmica sa Švedskom i Poljskom.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Navijači su bili vrlo dobri. Uz njihovu podršku očito smo puno konkurentniji. Čak i nakon promašenog penala, naišli smo na poteškoće, ali nikad nismo prestali da napadamo. Sudbina nam je vratila ono što nam je oduzela u prve dvije utakmice. Kao što sam uvijek govorio, ova ekipa prihvata kritike, ali ne tolerišemo nepoštovanje, posebno onih koji su bili ovde. Mislim da ne treba ništa više dodati", zaključio je Busquets.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti