Sergio Ramos objasnio zašto je odabrao PSG
Foto - PSG

Iskusni Španac dvije godine u Parizu

Sergio Ramos objasnio zašto je odabrao PSG

M. Šljivak

Sergio Ramos postao je novi fudbaler PSG-a.

Nakon 16 godina u madridskom Realu iskusni 35-godišnji defanzivac je otišao iz kraljevskog kluba i potpisao je ugovor sa francuskim velikanom.

Ramos će naredne dvije godine igrati u Parizu, a objasnio je zašto je odlučio prihvatiti ponudu tima sa Parka Prinčeva.

"Najvažnija stvar u mojoj odlici da dođem u Pariz je sportski projekat. Ovi igrači su igrali u Ligi prvaka, blizu su da osvoje to takmičenja i to me je privuklo", rekao je Ramos.

Sergio je od PSG-a dobio platu od 12 miliona eura neto po sezoni, a zbog Parižana je odbio mnogo veću ponudu Arsenala.

Topnici su mu nudili čak 17 miliona eura neto, ali londonski klub ne igra Ligu prvaka i Ramos je odbio više novca kako bi i dalje igrao u najelitnijem evropskom takmičenju.

Po dolasku u Pariz Ramos nije krio zadovoljstvo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ovo je velika prilika i novi izazov za mene. Ovaj dan nikad neću zaboraviti. Ponosan sam što sam dio ovog ambicioznog projekta i što sam dio ekipe koja u svojim redovima ima sjajne igrače. Želim pomoći timu da osvaja trofeje", rekao je Ramos.

Ramos je Real napustio nakon 671 odigrane utakmice i postignutog 101 pogotka.

Top Komentari

YouTalkinToMe
Joj kako su svi počeli vnago jesti sa tim fazonima “projekat” . Šta ti imaš sa projektom a na kraju karijere si, sezona-dvije i penzija, i tebe kao projekat privukao kao da si tek na pocetku karijere.
6 2
Salihović23
Navijam za Real, da je otišo u UTD pa i City bi bio ok, i Arsenal al PSG braćo moja mila pa ti ne znaju sta ce ti od dosade u Francuskoj ligi, svi nesto ufurani.... Al dobro, iskreno, i Ramo je se ufuro. Sve u svemu... sretno.
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi