Sergio Ramos otkrio šta zaista misli o Messiji i kako Real namjerava zaustaviti Barcelonu

Bliži se novi El Clasico

Sergio Ramos otkrio šta zaista misli o Messiji i kako Real namjerava zaustaviti Barcelonu

Bliži se drugi ovosezonski El Clasico. Tačnije, odigrat će se već sutra na Santiago Bernabeu.

I Real i Barcelona veliki derbi dočekuju sa dosta problema. Ipak, sutrašnji duel je ponovo duel dvije ekipe iz vrha tabele LaLige (Barcelona je prva sa 55, a Real drugi sa 53 boda).

Sutrašnji El Clasico bi dosta toga mogao reći kada je utrka za titulu prvaka Španije u pitanju, a puno toga će zavisiti od Lionela Messija, s obzirom da se Barcelona u posljednje vrijeme u potpunosti oslanja na njega i njegov individualni kvalitet.

Zadatak da zaustavi Messija će ponovo imati kapiten Real Madrida Sergio Ramos i njegove kolege iz zadnje linije Kraljeva.

Pred derbi je upravo Sergio Ramos govorio za zvanični sajt LaLige i "otkrio" svoje poštovanje prema Lionelu Messiju.

"Imam ogromno poštovanje prema njemu... Mislim da je on jedan od najvećih igrača u historiji i imam ogromno poštovanje prema njemu. Nadam se da nedjelja neće biti njegov dan, to bi značilo da smo mi odradili naš posao, a ako povrh toga ostvarimo dobar razultat - biće još bolje", izjavio je Sergio Ramos, pa nastavio:

"Želim mu sve najbolje kao kolegi profesionalcu, ali sve dok to ne utiče na nas negativno! Teško je, ali ima moje maksimalno poštovanje, mislim da je jedan od najboljih".

Ramos je potom govorio o tome šta njegova ekipa mora uraditi da izvuče pozitivan rezultat iz duela sa velikim rivalom.

"Igrali smo protiv njih toliko puta, tako da znamo kako ih namučiti. Barcelona je ekipa koja drži posjed. Osjećaju se najneugodnije kada im to pokušate oduzeti. To svi znaju, ne samo Real Madrid... Vršiti visok presing je riskantno, ali im to stvara probleme. Prije se to nije toliko dešavalo, možda jer su ih protivnici previše poštovali i onda bi oni lijepo odigravali iz dubine. Ali ja mislim da je to ključ: Visoki presing i pokušati im ukrasti loptu, tada ih dovodite u neugodnu situaciju", izjavio je Ramos, pa dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Uvijek postoji rizik jer u napadu imaju jako opasne igrače koji mogu odlučiti El Clasico. Nadam se ipak da se to neće desiti, da ćemo zadržati koncentraciju od prve do posljednje minute i da će biti onako kako mi želimo".

Utakmica na Bernabeu se igra u nedjelju od 21:00h, a kladionice nešto više šansi daju upravo domaćinu. Tako je u kladionici MOZZART kvota na pobjedu Reala 2.25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za El Clasico!

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi