Znate li ko je apsolutni rekorder u žutim kartonima u Ligi prvaka?

Daleko ispred svih

Znate li ko je apsolutni rekorder u žutim kartonima u Ligi prvaka?

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida igraju trenutno u gostima protiv Chelseaja revanš utakmicu polufinala Lige prvaka.

Plavci nakon prvog poluvremena vode sa 1:0 nakon što jeu 28. minuti pogodak postigao timo Werner.

Ovaj rezultat vodi dalje Chelsea jer je u prvom meču koji se prošle sedmice igrao u Madridu bilo 1:1.

No, još jedan zanimljiv detalj stiže iz Londona. Naime, u 36. minuti utakmice Sergio Ramos je dobio žuti karton nakon što je gurnuo Azpilicuetu.

Kapiten Real Madrida je pokušao objasniti sudiji Orsatu da to nije bilo za žutog kartona, ali Italijan nije mijenjao svoju odluku.

Ramos je u Ligi prvaka apsolutni rekorder kada su u pitanju žuti kartoni. Uključujući ovaj večeras Ramos je u ovom takmičenju u svojoj karijeri dobio čak 43 žuta kartona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iza njega nalazi se Paul Scholes sa 36 žutih kartona, dok je dva manje od njega zaradio Xabi Alonso. Četvrti je veznjak Manchester Cityja, Fernandinho, koji ima 29 žutih kartona baš koliko imaju još Gerard Pique i Gennaro Gattuso.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vela82
Ko ce drugi?
7 0
dinass
Sta mu je ono sa nogicama,covjek nema 40kg i izgubio je barem 40%snage.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi