Saopšteni detalji nesreće golmana PSG-a - Stanje je jako teško i sportski svijet se moli za njega
Nesretni golman PSG-a Sergio Rico doživio je teške povrede glave (Foto: EPA)

Pad s konja i zatim udarac u glavu

Saopšteni detalji nesreće golmana PSG-a - Stanje je jako teško i sportski svijet se moli za njega

Midhat Šljivak

Sergio Rico, 29-godišnji golman francuskog prvaka PSG-a, doživio je teške povrede glave nakon nesreće koja ga je zadesila na jahanju u Huelvi. On se nalazi u bolnici i u teškom je stanju.

Golman PSG-a Sergio Rico primljen je jutros u bolnicu u Sevilli s teškim povredama glave koje je zadobio na jahanju.

On je helikopterom stigao u bolnicu, a ljekari su ga zbog teških povreda na glavi odmah stavili u umjetnu komu kako bi se spriječile teže posljedice i oštećenja mozga.

Iz Španije stižu i prve informacije šta se tačno dogodilo i može se slobodno reći da je prava sreća da je 29-godišnji golman još uvijek živ.

Sergio je jahao konja koji je odjednom postao nervozan kada je na njega naletio drugi konji koji je vukao zaprežna kola. Rico je pao, a zatim ga je konj udario u glavu.

Oglasi

Povrede su zaista teške. Golman PSG-a ima otekline na mozgu, ljekari mu se bore za život i zbog toga je stavljen u umjetnu komu kako bi se oteklina što prije smanjila kako bi mogli što bolje reagovati.

Naredni sati su poprilično izazovni za golmana PSG-a i nadamo se svakako da će ovaj sjajni golman izaći kao pobjednik iz ove zaista teške situacije.

Cijeli fudbalski svijet se moli za njegovo što brže ozdravljenje i brzi povratak na teren.

Sergio Rico je član PSG-a od 2019. godine. U redove francuskog prvaka stigao iz Seville, gdje je imao ulogu prvog golmana, no u pariškom klubu ne dobija previše šanse za igru.

Tako je Španac u četiri godine nastupio samo 24 puta za PSG, ove sezone nije upisao nijedan nastup, a treba istaći da je u ovom periodu bio na posudbama u Fulhamu i Mallorcu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za voljenu Sevillu nastupio je u 170 utakmica i s ovim timom je osvojio dva naslova prvaka Evropske lige.

Kao član PSG-a uzeo je tri naslova prvaka Francuske, dva Kupa, jedan Liga kup, no izmakao mu je trofej Lige prvaka 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi