Probudio se iz kome i počeo pričati, pitali ga za nesreću, a njegov pogled je sve rekao

Ricov oporavak teče po planu

Probudio se iz kome i počeo pričati, pitali ga za nesreću, a njegov pogled je sve rekao

Endin Čaušević

Španski golman Sergio Rico prije mjesec dana doživio je tešku nesreću kada je pao s konja zbog čega je završio u komi. Prije desetak dana se na svu sreću probudio iz kome, a njegova supruga Virgen del Rocio otkrila je u kakvom stanju se trenutno nalazi golman PSG-a.

Rico je po završetku sezone u Francuskoj odlučio da s porodicom otputuje na kratak odmor u Huelvu gdje inače ide na jahanje, ali ovaj put to je za njega moglo biti pogubno.

Naime, iskusni golman je pao s uznemirenog konja koji ga je nakon toga udario kopitom u glavu nakon čega je Rico odmah ostao bez svijesti.

Na svu sreću hitna pomoć je brzo došla, a doktori su morali Rica staviti u induciranu komu zbog unutrašnjeg krvarenja. Golman PSG-a borio se za život i na svu sreću na kraju je uspio izaći kao pobjednik.

On se prije desetak dana probudio iz kome i prepoznao je članove svoje porodice, ali mogao ništa pričati.

Međutim, njegova supruga Virgen ponovo se oglasila u javnosti kako bi poručila da Ricov oporavak ide u najboljem smjeru i da već sada lagano i priča s njima. No, golman PSG-a uopšte se ne sjeća nesreće koja mu se desila.

Oglasi

"Zna naša imena i za ko smo. Pamćenje mu je dobro, ali mislim da se ne sjeća nesreće i šta se dešavalo tog kobnog dana. Još uvijek ne može da se izrazi onako kako on to želi, ali idemo korak po korak. Sada želimo samo da mu je udobno i da se osjeća dobro. Sretni smo što je preživio i to je najvažnije", rekla je Ricova supruga i dodala.

"Napredak je jasan. Počeo je da komunicira s nama i sretni smo što nas je prepoznao. Znate kakve posljedice ovakve nesreće mogu da ostave, ali njegovo pamćenje je dobro. Doktori ne žele da žure s oporavkom, ali iz dana u dan je sve bolje i bolje. Pitali smo ga za nesreću, ali nas je samo blijedo gledao, jasno je da se toga svega uopšte ne sjeća".

Rico se još uvijek nalazi na odjelu intenzivne njege bolnice u Sevilli i tu će ga doktori zadržati sve dok se ne uvjere da oporavak ide normalnim tokom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Njegovo pamćenje je veoma dobro, a činjenica da se ne sjeća dana kada je doživio nesreću nije ništa čudno kada su takve povrede u pitanju.

Rico je dobio i veliku podršku od PSG-a s kojim ima ugovor na još godinu dana, te klub neće s njim raskidati saradnju i spremni su čekati koliko god bude trebalo na njegov povratak na teren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi