Skandal u Seriji A: Namještale se utakmice, a jedan fudbaler je uzimao ogroman novac

Pokrenuta istraga

Skandal u Seriji A: Namještale se utakmice, a jedan fudbaler je uzimao ogroman novac

Haris Zilić

Na pomolu je novi skandal u svjetskom fudbalu. Pokrenuta je operacija "maksimalna kazna" koja će utvrditi brojna namještanja na fudbalskim utakmicama.

Navodno je u brazilskoj Seriji A u posljednjih pet sezona namješteno više od 25 utakmica što je razočaravajuči podatak.

Istragom žele dokazati sve nerpavilnosit i kazniti klubove, ali i igrače i trenere koji su bili dio nečasnih radnji u brazilskom fudbalu.

Jedan fudbaler je već optužen, a riječ je o Victoru Ramosu koji trenutno igra za Chapecoense.

Pomeunti 33-godišnji defanzivac je navodno po utakmici primao oko 50.000 brazilskih reala, što je oko 10.000 eura za namještanje utakmica.

Navodno bi puštao golove, pravo namjerne prekršaje za kartone, a bio je i u dogovoru sa golmanima u svojim ekipama.

Oglasi

Ramos je to radio dok je igrao za CRB, Botafogo-SP i Portuguesu, klubove za koje je nastupao posljednjih pet sezona prije Chapecoensea.

U Brazilu su razočarani ovakvim ishodom, a najviše se sumnja u utakmice koje su odlučivale u osptanku u Seriji A.

Ako je Serija A pod žestokom istragom u Brazilu se pribojavaju još goreg scenarija u nižim ligama prvenstveno u Seriji B i Seriji C.

Nije poznato da li su neki od sudija bili upleteni u cijeli skandal, ali istraga je tek na početku i otkrit će se mnogo toga.

Ramos je prvi fudbaler koji je otkriven, a sada ga čeka i žestoka kazna što bi moglo značiti i kraj karijere jer ima već 33 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi