Fudbalska majstorija došla ga glave, stigla je "osveta" iznerviranog protivnika

Izgubio živce

Fudbalska majstorija došla ga glave, stigla je "osveta" iznerviranog protivnika

Haris Zilić

Fudbal je najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Mnogi dječaci upravo u fudbalerima vide svoje idole, a fudbal je i planetarno popularan, igra se na svakom dijelu planete.

Susretnemo se sa ligama koje znaju ponuditi neke komične, ali i interesantne trenutke.

Na društvenim mrežama pojavio se video sa jedne lokalne utakmice u Brazilu, gdje se vidi momak koji ima sjajnu tehniku sa loptom i demonstrirao je fenomenalan dribling.

Ipak, pomenuti dribling mu je došao glave jer je iznervirao protivnika koji očigledno ne zna da se ponaša sportski.

Nakon driblinga, nesretnog mladića je namjerno i jako udario po nogama, a vlasnik majstorije ostao je da leži na travnjaku sa bolnom grimasom na licu.

Očigledno da neki ne podnsoe poraze, ali ni situacije gdje ih protivnik nadmudri pa "osvetu" serviraju na način koji je daleko od fair-playa.

Vjerovatno aktera ovog nesportskog poteza čeka kazna, ali i navedeno može biti dobra lekcija kako se ne treba ponašati u situaciji ako je protivnik bolji ili snalažljivi u datom trenutku.

Nije prvi put da u lokalnim fudbalskim ligama vidimo stvari koje baš nemaju puno doticajnih tačaka sa terminom "sportski".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi