Serija 14:3 za "Krila" nedovoljna

Enisey ostao na 6 sekundi do pobjede

Serija 14:3 za "Krila" nedovoljna

Enisy je bio veoma blizu pobjede nad Krasnye Krylyjem, ali su ipak izgubili ovaj meč (62:61) šest sekundi prije kraja. Bila je ovo utakmica 13. kola PBL lige.

Upravo tada je Brian Rush pogodio za dva poena i tako tim Enyseja ostavio i dalje u veoma teškoj situaciji kada je borba za opstanak u pitanju.

 

Iako su košarkaši za koje igra naš Elmedin Kikanović početkom drugog poluvremena ostvarili seriju od 14:3, to im ipak nije bilo dovoljno za pobjedu u ovom meču.

 

Kikanović je igrao 12 minuta i za to vrijeme postigao je 7 poena (za dva 2/3, slobodna 3/3), došao je do 3 uspješna skoka. Uz sve ovo imao je i dvije blokade.

 

U ekipi za koju nastupa naš reprezentativac najviše poena je imao nekadašnji igrač Igokee i Cibone, Brian Chase, koji je postigao 14 poena, 13 uz 9 skokova je dodao Toporov.

 

Igrač koji je i odlučio pobjednika Brian Rush imao je 14 poena. U "Krilima" su se istakli još i Labović i Vasiljev, koji su postigli po 11 poena.

 

Enisey je nakon 13 utakmica u PBL-u ostao na samo jednoj pobjedi. Krasnye Krylya su na četvrtoj poziciji (7-5). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.