Sjajni napadač se povezivao sa Željezničarom, ali karijeru nastavlja u JAR-u!

Šero ide van granica naše zemlje

Sjajni napadač se povezivao sa Željezničarom, ali karijeru nastavlja u JAR-u!

Esmer Oštraković

Iza Nihada Šere je sjajna sezona kada je riječ o njegovoj dosadašnjoj karijeri. Fudbaler GOŠK-a je u 26 odigranih utakmica postigao 18 golova i dodao je sedam asistencija.

Naravno, sjajne igre nisu prošle nezapaženo, te su se brojni klubovi u posljednje vrijeme raspitivali za njegove usluge.

U posljednje vrijeme se očekivalo da će upravo sjajni Šero biti zamjena za Santosa na Grbavici, ali očito da od toga neće biti ništa.

Naime, kako saznajemo Šero je dobio ponudu iz Južnoafričke republike, te bi u narednim danima zajedno sa svojim agentom Admirom Husarićem trebao otputovati za JAR gdje će potpisati ugovor sa novim klubom.

Radi se o TS Galaxyju sa kojim će ovaj sjajni napadač potpisati ugovor sa godinu dana uz opciju produženja na još jednu godinu.

Šero je karijeru počeo u visočkoj Bosni, a nakon toga prešao je u ekipu Travnika iz koje pravi transfer u FK Bylis.

Oglasi

Nakon toga se vratio u Simm-Bau, a zatim je igrao u Jedinstvu iz Bihaća, Goraždu i GOŠK-u iz Gabele sa kojim je ostvario plasman u Premijer ligu BiH.

Iako se očekivalo da će karijeru nastaviti na Grbavici, Šero je sve iznenadio i prihvatio je ponudu van granica naše zemlje.

Osim Željezničara Šeru su navodno pratili i skauti Zrinjskog, te Tuzla Cityja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno i čelnici GOŠK-a su ga na sve načine pokušali zadržati, ali nisu ni oni imali previše uspjeha u tome.

Njegov transfer je dokaz da i fudbaleri sa dobrom igrom iz Prve lige Federacija Bosne i Hercegovine itekako mogu napraviti transfer u inostranstvo.

Top Komentari

Skender
JAR? Zasto ne napisu novinari nako znaju sta to znaci. Ako je to Juznoafricka Republika onda bi bilo bolje da je otisao u Banglades. Tamo je nesigurno a zivot jeftin i bez pratnje ne moze sam ni hodati po gradu. S konja na magarca.
1 0
zgembo.popuslic
Ma naso mu Husara klub gdje ce uzeti dobru proviziju. Ovi nasi jedva skupe i za platu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti