Željezničar pronašao zamjenu za Santosa?

Transfer špekulacije

Željezničar pronašao zamjenu za Santosa?

A. Beganović

Nihad Šero, 23-godišnji krilni fudbaler igra najbolju sezonu u svojoj karijeri. Za GOŠK je u 26 odigranih utakmica postigao 18 pogodaka uz sedam asistencija što znači da je prosječno na svakom meču strrijelac i asistent. Njegove dobre igre nisu prošle nezapaženo, pa ga u svojim redovima želi vidjeti nekoliko premijerligaša.

Nakon što je prošle sedmice završena sezona, premijerligaški fudbaleri dane odmora uglavnom provode u toplijim dijelovima Evrope. "Pune baterije" za pripreme i narednu sezonu, no za razliku od njih, rukovodstva klubova, kao i struka, nemaju vremena za odmor.

Ljetna pauza se uglavnom koristi za slaganje igračkih križaljki za narednu sezonu. Dogovaraju se transferi, kako ulazni, tako i izlazni, a za ljubitelje domaćeg klupskog fudbala ovaj period je uvijek zanimljiv.

Ko dolazi ili ko odlazi su pitanja o kojima navijači bosanskohercegovačkih klubova diskutuju na jutarnjim kafama. Naravno, u žiži interesovanja su uvijek oni klubovi sa najvećom bazom navijača.

Jedan od tih je i Željezničar, koji je u zanimljivoj završnici izborio nastup na evropskoj sceni, no Plavi s Grbavice će, kako sada stvari stoje, ostati bez dva ponajbolja igrača iz prošle sezone - Armina Hodžića (mlađi) i Santosa.

Obojici je istekao ugovor, a s obzirom da iza sebe imaju odličnu sezonu, teško da će ih Željezničar moći zadržati. No, ne kukakju previše na Grbavici. Svjesni da su odlasci i dolasci prirodan fudbalski proces, razmišljaju o igračima koji bi mogli nadoknaditi odlaske Hodžića i Santosa.

Oglasi

Jedan od onih na kojeg su, kako nezvanično saznajemo, iz Željezničara "bacili oko" je i najbolji fudbaler Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, Nihad Šero.

Radi se o 23-godišnjem krilnom napadaču koji je u dosadašnjih odigranih 29. kola u Prvoj ligi Federacije za GOŠK odigrao 26 utakmica i pritom postigao 18 pogodaka, kojima je dodao i sedam asistencija.

Impresivna statistika za krilnog napadača s kojom je skrenuo pažnju na sebe, a osim Željezničara Šeru navodno prati i aktuelni prvak naše zemlje Zrinjski, te Tuzla City.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno, i u GOŠK-u, koji će u narednoj sezoni igrati u Premijer ligi, će svim silama pokušati u svojim redovima zadržati sjajnog ofanzivca, no s obzirom da na njegova vrata "kucaju" pomenuti klubovi, teško da će u tome uspjeti.

Dodajmo, da je Šero osim za GOŠK u dosadašnjoj karijeri nastupao za Bosnu iz Visokog, Travnik, SIMM-BAU, Goražde i Jedinstvo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ars1946
Pravo pojačanje za pomozi.ba. Samo takve i mogu dovesti, i aju još vehabije Bukvić i Jusić, i oni idu za topli obrok i mjesečnu kartu....
5 4
Drakula
HAHAHAHAHAHAHAHAHAH a ja zamjene. Pa santos i manijaci osveli zeljkana u evropu nema 3 kvalitetna igraca
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi