Sesar napustio Rumuniju, pa ekspresno pronašao novi klub

U narednim danima potpisuje ugovor

Sesar napustio Rumuniju, pa ekspresno pronašao novi klub

Nekadašnji reprezentativac BiH Ivan Sesar sporazumno se rastao sa rumunskim Juventusom.

Sesar (28) je u klub iz Bukurešta stigao ljetos iz Širokog Brijega i u protekloj polusezoni je bio među najboljim igračima, no nakon nekoliko mjeseci odlučio se na promjenu sredine. Naredna stanica u njegovoj karijeri će, kako stvari stoje, biti Finska.

"Proveo sam lijepih pola godine u Juventusu iz Bukurešta. Prelazak u taj klub se za mene ispostavio kao dobar potez, jer sam odigrao sve utakmice i vratio se u formu, ali došlo je vrijeme da krenem dalje. Ocijenio sam da klub nema ambicije da ostane u elitnom rangu i zatražio sam raskid ugovora. Ljudi iz kluba su ispali i više neko korektni, nisu željeli praviti probleme i isplatili su mi sve za prošlu godinu", kazao je Sesar za SportSport.ba.

Ne krije Sesar da je proteklih dana imao mnogo poziva, ponajviše iz Rumunije i Kazahstana, ali odlučio se za finski Inter Turku.

"Gotovo sam sve dogovorio sa finskim Interom, koji je u tamošnjoj ligi među najveća tri kluba. Sa trenerom, koji je inače Italijan, već sam razgovarao nekoliko puta i poslali su ponudu koja me zadovoljava. Na odmoru sam još nekoliko dana, a onda bih trebao da se priključim novom klubu."

O fudbalu u Finskoj se, kaže, raspitivao kod Ivana Tatomirovića s kojim je u prošlosti dijelio svlačionicu u Sarajevu.

"Detaljno sam upoznat sa fudbalom u Finskoj i stvarno se veselim novom izazovu. U razgovoru sa Tatomirovićem, koji je već dugo tamo, shvatio sam da dolazim u uređenu zemlju, u organizovan klub sa odličnim uvjetima, tako da se nisam razmišljao da li da prihvatim ponudu ili ne", podvukao je Sesar.

Ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno, Inter Turku će Sesaru biti deseti klub u dosadašnjoj karijeri. Prethodno je igrao za Juventus iz Bukurešta, Dunajsku Stredu, Akhisarspor, Elazigspor, Lokomotivu, Koper, Zagreb, te u našoj zemlji za Sarajevo i Široki Brijeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi